TUHAD-FED, hasta tutsakların serbest bırakılması ve tedavilerinin yapılabilmesi önündeki engellerin kaldırılması amacıyla topladığı bir milyon imzayı Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı’na yarından itibaren teslim edecek.

TUHAD-FED, hasta tutukluların tedavilerinin yapılabilmesi ve özgürlüklerine kavuşması amacıyla ülke genelinde yürüttüğü kampanya kapsamında bir milyon imza topladı. Toplanan imzalar Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı’na yarın teslim edilecek. Birçok yerden Ankara’ya gelen TUHAD-FED’liler, Yüksel Caddesi’nde saat 12.00’de yapacakları basın açıklamasının ardından parlamentoya yürüyecek.

TUHAD-FED Genel Başkanı Zübeyde Teker, yarınki eyleme ilişkin şu bilgileri verdi: “Bir milyon imza var. Ancak bu imzaların sadece Ankara’da toplanan bölümünü temsili olarak ilgililere vereceğiz. Hafta içinde bağlı derneklerimizce toplanan imzalar peyderpey gönderilecek. Bir takvime bağlandı ve o şekilde gönderecekler. İki hafta da sürebilir bu çalışma.”

BİR MİLYON İMZA

Teker, 9 dernek ve 2 temsilcilikle bu çalışmaları yürüttüklerini belirterek, çalışmanın sembolik olduğunu söyledi. “Türkiye ve Kürdistan’ın her yerine taşırmadık. Gündemde tutmak amacıyla bunu yaptık” diyen Teker, buna rağmen bir milyon imza topladıklarını dile getirdi.

Yarınki programlarını da açıklayan Teker, “Yarın hasta tutsak yakınları, Ankara’daki STK’lar, BDP’liler, eylemimize katılım sağlayacak. Yarın sabah saat 09.30’da Adalet Bakanlığı’na imzalar teslim edilecek. Daha sonra oradan parlamento ve  Cumhurbaşkanlığı’na gidilerek yine imzalar teslim edilecek. Öğleden sonra saat 15.00’da da CHP komisyonu ile görüşeceğiz. AKP ile görüştük ve randevu talebinde bulunduk. Ancak bize geri dönmediler. Adalet Bakanlığı da bize bu konuda yanıtsız kaldı” dedi. (ANF)