Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde yaralı bir halde gözaltına alınarak tutuklanan Sibel Çapraz'ın ağabeyi Necip Çapraz, 28 Şubat'taki duruşmaya çağrı yaptı.

Çapraz "O gün orada olmalıyız yoksa Sibel'in yaşamı tehlikeye girer" dedi konuştu.

‘HUKUKSUZLUK SON BULMALI’

Kardeşinin tutuklanması için gereken zeminin çok önceden hazırlandığını belirten Çapraz, "Yaraladıkları Sibel'i hukuksuz bir şekilde gözaltına alıp tutuklayanlar, bunun zeminini de hazırladı. Tutuklanması için gereken her şey önceden hazırlandı. Bu hukuksuzluk derhal sona ermeli artık yeter" diye konuştu.

Çapraz, cezaevlerindeki baskıların OHAL ile birlikte artığına dikkat çekerek, "Sibel'in vurulmasını üstlenmeyen yetkililer yaralı bir halde gözaltına alarak cezaevine koydu. Bir tek Sibel değil yüzlerce hasta tutsak şu an aynı durumda. Bu zulmün derhal son bulması gerekiyor. Cezaevi koşulları ameliyat sonrasını kaldıramaz. Sibel'in kendine bakacak bir durumu yok. Cezaevindeki arkadaşları ona bakıyor" dedi.

SİBEL ÇAPRAZ İÇİN ACİL EYLEM

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 2015 yılının Kasım ayında yaşanan çatışma sırasında kolundan vurulan ve hastanede tedavisi sürdüğü sırada gözaltına alınarak tutuklanan Hakkari İl Genel Meclisi Üyesi Sibel Çapraz’ın bağırsakları dışarıda cezaevinde tutuluyor.

Bakırköy Kadın Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve şu ana kadar 15 ameliyat geçiren Çapraz için Uluslararası Af Örgütü acil eylem başlatmıştı.

"Çapraz'ın hayati ve acil bir ameliyata ve yeterli tıbbi bakıma erişimi yetkililer tarafından engelleniyor" denen Acil eylem kapsamında yapılan açıklamada "Sibel Çapraz'ın daha fazla gecikme olmadan, yeterli donanımlı bir tıbbi merkezde kolostominin kapatılması ve inversiyon ameliyatına ve ihtiyacı olan diğer tıbbi tedaviye erişiminin sağlanmasını talep ediyoruz" ifadeleri kullanılmıştı.

Uluslararası Af Örgütü, acil eylem kapsamında imza kampanyası da başlattı.

(Kaynak: Bianet)