Tayad’lı aileler, bu sabah tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevinden, Edirne Tip Fakültesine yatırılan kanser hastası Kemal Avcı’nın serbest bırakılması için Şişli camisinde kefenli ve tabutlu eylem gerçekleştirdi. 

Gün geçtikçe durumu ağırlaşan hasta tutuklu Kemal Avcı’nın bulunduğu durumu kamuoyunu aktarmak için Şişli camisinden Taksim meydanında bildiri dağıtma isteyen Tayad’lı aileler polis barikatıyla engellendi.

AKP hükümetinin hasta tutuklulara yönelik ölüm politikasına dikkat çekmek için beyaz kefenler giyen Tayad’lı Aileler, polisin bu keyfi uygulamasını sembolik olarak getirdikleri tabutun etrafına yatarak protesto etti.

“Biz bu yola kefenlerimizle çıktık” diyen Tayad’lı aileler,” Nasıl ki Güler Zere’yi, Yasemin Karadağ’ı, Mete Diş’i zulmün hücrelerinden çekip aldırsak Kemal Avcı’da faşizmin elinden çekip alacağız” dediler.

AVCI’NIN TEDAVİSİ ENGELLENİYOR!

“Kemal Avcı serbest bırakılsın”, “Tecride son”, “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın”, “Devrimci tutsaklar onurumuzdur” sloganların atıldığı eylemde, aileler adına açıklamayı Tayad Üyesi Nuri Cihan Yandı okudu.

26 yaşındaki Kemal Avcı’nın hayatının en güzel yıllarını tecrit hücreleri arasında geçiren bir hasta tutsak olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Yandı, Avcı’nın 10 Aralık 2013 tarihinde AKP polisinin işkence ile katletmeye çalıştığı bir devrimciyi sahiplenirken gözaltına alındığını aktardı. Yandı, Avcı’nın 13 Aralık’ta tutuklandığını ve 8 aydır tecrit hücrelerinde tutulduğunu belirtti. Tecridin ağır koşulları altında Avcı’nın mide ülserinin kansere dönüştüğüne dikkat çeken Yandı, ama buna rağmen aylardır tedavisinin engellendiğini söyledi.

'BİZ BU YOLA KEFENLERİMİZLE ÇIKTIK!'

Yandı, “Ona bu zulmü reva gören zihniyet, 14 yaşındaki çocuklarımızı ekmek almaya giderken gaz bombasıyla kafasına vuran, 17 yaşındaki evlatlarımızın yattığı yoğun bakım ünitesine girerek fişini çekerek katletmeye çalışan zihniyet ile aynı” diye konuştu. Aylardır “faşist AKP hükümetinin ve onun polisin faşizmine tanık olduklarını” vurgulayan Yandı, insanların sokak ortasında kurşunlandığını, gaz bombası ile kasti bir biçimde vurulduğunu, ya da sıkılan plastik mermilerle gözlerini kaybettiğini hatırlattı.

“Biz evlatlarımız her koşulda sahiplendik ve her koşulda da sahipleneceğiz” diyen Yandı, “Biz bu yola kefenimizle çıktık, kimse bizi bu yoldan döndüremez. Nasıl ki Güler Zere’yi, Yasemin Karadağ’ı, Mete Diş’i zulmün hücrelerinden çekip aldırsak Kemal Avcı’da faşizmin elinden çekip alacağız” dedi.

Açıklamanın ardından Taksim meydanına kadar bildiri dağıtmak isteyen Tayad’lı ailelerine polis izin vermedi. Bu keyfi tutumu kırmızı bez ile örtülen tabutun önüne ve etrafına yatarak protesto eden Tayad’lı aileler, dakikalarca devrimci marşlarla karşılık verdiler. Tayad’lı aileler dağıldıktan sonra çevik kuvvet ekiplerinin meydanda bırakılan tabuta bir türlü yanaşamaması ise gözlerden kaçmadı. (ANF)