Kırıklar Cezaevi'nden ağır bel fıtığı hastalığı nedeniyle hastaneye kaldırılan Habil Emen isimli hasta tutuklu, hastane tarafından "acil hastalar var" denilerek, ameliyata alınmıyor. Emen, ameliyat olmazsa felç riskiyle karşı karşıya.

ANF'de yer alan Özgür Aydın imzalı habere göre; Kırıklar F Tipi Cezaevi’nde tutulan bel fıtığı hastası Habil Emen isimli mahpus, ameliyat edilmek üzere Yeşilyurt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastane yönetimi tarafından, “Sırada çok hasta var” denilen Emen, bunun üzerine ameliyat edilmek yerine Yeşilyurt Devlet Hastanesi’nin mahkum koğuşuna alındı.

HASTANE Mİ CEZAEVİ Mİ?

Yaklaşık 15 gündür mahkum koğuşunda bekletilen Emen'in durumu hakkında kardeşi Kabil Emen bilgi verdi.

Ağabeyinin 15 yıldır tutsak olduğunu ifade eden Emen, bir kişinin ifadesi sonucunda da müebbet hapis cezasına çarptırıldığını söyledi. Emen, "Doktorlar ona belinin kötü olduğunu söylemiş. Ameliyat olmadığı takdirde felç olma riskiyle karşı karşıya olduğunu söylemişler. Durumu kötü olunca Yeşilyurt Devlet Hastanesi'ne kaldırmışlar. Bize de haber verdiler. Ben oraya gidince hastanede de bir cezaevinin var olduğunu gördüm. Ağabeyim hakkında bilgi almak istedim, hastanede bize verilen cevap 'önce acil vakıalar var' oldu. Halen de ameliyat olmadı. Keyfi bir durum söz konusu" diye belirtti.

TAY-DER: FİİLİ İŞKENCE

TAY-DER İzmir Şubesi Eş Başkanı Musa Karbadağ ise Emen'e yönelik hak ihlali hakkında görevlileri bir an önce sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı. Karbadağ, Emen'in gerekli özenin gösterilmemesi durumunda operasyon sonrası felç olma riski taşıdığına dikkat çekerek, "Arkadaşımızın tedavi süreci fiili işkenceye dönüşmüştür. Habil Emen için başta Türk Tabipler Birliği olmak üzere tüm sivil demokratik kitle örgütleri ve insan hakları kuruluşlarını göreve davet ediyoruz" dedi.