BDP Grup Başkan Vekili ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, şike soruşturması nedeniyle Şampiyonlar Ligi'ne katılamayan Fenerbahçe yöneticilerine öneride bulundu.

Kaplan, "Özel yetkili mahkemeler kaldırılsın diye kanun teklifi vermiştim. Korku imparatorluğu yaratan hükümet olanlardan baş sorumludur. FB Kulübü yerine olsam, önce Başbakan, sonra bakanlarını üyelikleri varsa disipline verir, ihraç ederdim" dedi.

Türkiye, şike soruşturması nedeniyle Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesini tartışırken, Bdp Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, şike soruşturması ve Fenerbahçe ile ilgili önerilerini sosyal paylaşım sitesi Twitter'den yazdı.

Kaplan, bir dönem Şırnak'ın İdil İlçesi'nde İdil Spor Kulübü başkanlığı yaptığını, sporcu, taraftar duygu ve iletişimini iyi bildiğini ve Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Fenerbahçeli Başbakan ve Bakanlara bir çift sözü olduğunu yazan Kaplan, "9 yılda spor hukuku-etiği mi yarattınız? Spor-şike soruşturmasının özel yetkili mahkemede işi ne? Spor-şikeyi, emrinizdeki polisler, özel yetkili savcılar yapmıyor mu? İktidar olduğunu unutup, muhalefet gibi konuşmak, eleştirmek ne oluyor?" dedi.

Bdp'li Hasip Kaplan, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması için kanun teklifi verdiğini belirterek, korku imparatorluğu yaratmakla suçladığı hükümeti olanların baş sorumlusu olarak gösterdi.

Kaplan, "FB Kulübü yerine olsam, önce Başbakan, sonra bakanlarını üyelikleri varsa disipline verir, ihraç ederdim. TCK 220 meşhur maddedir, 'örgüt üyesi olmamakla beraber, örgüt üyesi gibi davrananlar' aynı cezayı alır, diyor, herkesi kapsar. TCK 220 maddenin kaldırılması için teklif vermiştik. Lastik gibi spora, herkese uygulanabilir, iki kişi örgüt, bir kişi de örgüt üyesi gibi oluyor" dedi. (Haberler.com)