Irak mahkemesi, bugün yapılan duruşmada Irak’ta ölüm mangalarını yönettiği ve yönlendirdiği iddiasıyla yargılanan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi hakkında idam kararı verdi.

Irak Yüksek Yargı Konseyi resmi sözcüsü Hakim Abdussettar Bayraktar yaptığı açıklamada, Irak Merkezi Cinayet Mahkemesi'nin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el-Haşimi ve korumalarından Ahmed Kahtan hakkında, "asılarak idam edilmeleri" cezası verdiğini açıkladı.

Bayraktar, Haşimi ve Kahtan'ın, "adam öldürmeye azmettirmek ve teröre destek vermek" suçundan Terörle Mücadele Kanunu'nun 4'üncü maddesine göre ceza aldıklarını, temyiz yolunun ise açık olduğunu bildirdi.

Halen Türkiye’de bulunan Haşimi, Irak’taki Şii- Sünni çatışmasına kurban gittiğini iddia ederek bir hakkında yapılan suçlamalardan sonra ülkeden Irak ’tan ayrılmıştı.

Geçtiğimiz ay sonunda BBC televizyonunun Hard Talk adlı programına konuk olan Tarık Haşimi, adil bir yargılama ve can güvenliği garanti edilirse ülkesine dönüp yargı önüne çıkmaya hazır olduğunu söylemişti. (Radikal)