Gülsuyu'nda geçen yıl eylül ayında uyuşturucu çeteleri tarafından vurulan Hasan Ferit Gedik davası 3. duruşmada da sürüncemede kaldı.

Mahkeme, "Kamu güvenliği nedeniyle" davanın nakli konusunda Adalet Bakanlığı'na yazılan müzekkerenin cevabının beklenmesine ve cevabın akıbetinin sorulmasına karar verdi.

Kartal’daki Anadoul Adalet Sarayı’nda bulunan 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik ve taraf avukatları katıldı. Duruşmayı Gezi Parkı eylemlerinde yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm ve babası Sami Elvan da izledi.

Tutuklu sanıklar ise duruşmaya getirilmedi. Asıl Mahkeme Başkanı olan Mahir Merdun’un raporlu olduğu davaya üye hakim Şahinder Gündüz başkanlık etti.

Duruşmada ara karara ilişkin mütalaasını sunan savcı, dosyanın Adalet Bakanlığı’ndan dönüşünün beklenmesine ve tutuklu sanıkların tutukluluk gerekçelerinde bir değişiklik olmaması nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme, tutuklu sanıkların suçu işledikleri yönünde kuvvetli suç şüphesi ve mevcut delil durumunun varlığını gerekçe göstererek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Adalet Bakanlığı’na yazılan müzekkerenin cevabının beklenmesine ve cevabın akıbetinin sorulmasına karar veren mahkeme, duruşma salonundaki ses ve görüntü kayıt cihazlarının kullanılabilir hale getirilmesi için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazılmasına hükmetti. Duruşma 6 Ocak 2015 günü saat 10.00’a ertelendi.

311 sayfalık iddianamede “Kasten yaralama”, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve üye olma”, “Nitelikli yağma”, “Kasten öldürmeye teşebbüs”, “Nitelikli yağma” gibi suçlardan, 11 yıl ile 269 yıl arasında değişen hapis ve müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacak 22’si tutuklu 35 sanık bulunuyor.