Gazeteci yazar Hasan Cemal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aydınlara yönelik sözlerine T24’te yayınlanan köşesinden tepki gösterdi.

Cemal,  Erdoğan’ın 200’ün üzerinde yazar, sanatçı, insan hakları aktivisti, akademisyen, gazeteciyi barış istedikleri için ‘kudurmuş’ ilan ettiğini ifade ederek, “Neden kudurmuşuz?Savaşa karşı çıktığımız için...Türkiye’nin Suriye’de savaşa girmesine hayır dediğimiz için...Barışı savunduğumuz için...Bu nedenle Erdoğan bizleri kudurmuş ilan ediyor” sözlerini kullandı.

“Türkiye’yi bir kirli savaşa sokup perişan etme imkânını R. T. Erdoğan’a tanımayacağız” diyen Hasan Cemal, “Kuduran kim?

Biz miyiz?..

Ben miyim?..

Hayır!

Asıl kuduranlar, Türkiye’yi yangın yerine çevirenlerdir.

Kan gölünü büyütenlerdir.

Asıl kuduranlar, bu ülkeyi savaşa sürüklemek isteyenlerdir.

Barış sözcüğünden korkanlardır asıl kuduranlar.

Demokrasi sözcüğünden nefret edenlerdir.

Asıl kuduranlar, darbe dönemlerinin Evren’leri gibi, hatta onlardan daha beter aydın düşmanlığı yapanlardır.

Uzun lafın kısası:

Faşizm işte böyle bişeydir!

Kuduranlar sözcüğünü Tayyip Erdoğan’a aynen iade ediyorum” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Aralarında Hasan Cemal ve Oya Baydar, Prof. Baskın Oran ile Murat Belge'nin de bulunduğu 200'den fazla aydın, sanatçı, yazar ve aktivist, Türkiye'nin Suriye'ye gireceğine yönelik iddialardan duyulan kaygıyı dile getiren "Suriye'de Savaşa Hayır" başlıklı bir bildiri yayımlamışlardı.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aydın diye geçinenler yine bir bildiri yayınlayarak bu terör örgütünün yanında yer aldılar. Bunlar aydın maydın filan falan uzaktan yakından alakası yok.

Bir kitabı olan, herhangi bir yerden profesörlük unvanı alan aydındır diye bir şey yok. Yetiştirdiğiniz öğrencilerin ellerine silahları sizler verdiniz, üniversiteleri kan gölüne çevirdiniz.

Yine aynı şeyleri yapamayınca çıldırıyorlar, kuduruyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

Yazının tamamı burada.