Kırıkhan İlçesi'nde madde bağımlısı olan ve daha önce gerçekleştirdiği gasp suçu nedeniyle, mahkemece denetimli serbestlik kararı ile serbest bırakılan 2 çocuk babası Yunus Emre Yılmazlar, iddiaya göre girdiği bir marketten 150 lira çaldı.

Tutuklanmaktan korkup, karakola gidip imza vermeyen Yılmazlar hakkında yakalama emri çıktı.

23 Aralık'ta evinde olduğu belirlenen Yılmazlar'ı yakalamak için baskın düzenlendi. Baba Hüseyin Yılmazlar, oğlunu ekiplere teslim etti.

Şeker hastalığı ve görme kaybı nedeniyle Kırıkhan Devlet Hastanesi'ne götürülen Yunus Emre Yılmazlar, burada tuvalete gitme bahanesiyle ekiplerin elinden kaçtı.

Kırıkhan- Reyhanlı karayolunda polislerin takibi sonucu yakalandı.

Kaçarken düşerek başından yaralanan Yılmazlar, polisler tarafından götürüldüğü özel hastanede tedaviye alındı.

Tedavisinin ardından taburcu edilen Yılmazlar, dün sabah işlemlerinin ardından tutuklanıp, İskenderun Cezaevi'ne götürüldü. Ancak aynı gün akşam fenalaşan Yılmazlar, cezaevinde hayatını kaybetti. Yunus Emre Yılmazlar'ın cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na getirilip soruşturma başlatıldı.

BABA: DURUMU AĞIR OLMASINA RAĞMEN CEZAEVİNE GÖTÜRDÜLER

Adana Adli Tıp Kurumu'na gelen Yılmazlar'ın babası Hüseyin Yılmazlar, oğlunun cezaevinde öldüğünden haberinin olmadığını, cesedinin adli tıp kurumuna getirildikten sonra kendine bilgi verildiğini söyledi.

Oğlunun Kırıkhan- Reyhanlı yol ayrımında ekipler tarafından yakalandığını anlatan baba Hüseyin Yılmazlar, şöyle konuştu:
"Durumu ağır olmasına rağmen oğlumu cezaevine götürdüler. Hastaneye gittiğimde de oğlumu sedyeye ellerinden ayaklarından bağlamışlardı. Oğlum adam öldürmedi, yüz kızartıcı suç işlemedi. Benim oğlumu uyuşturucuya düşürdüler. Ben yandım, başkaları yanmasın."