Bingöl’de uğradığı silahlı saldırıda infaz edilen Hamdullah Öğe, on binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Cenazesinin otopsi için götürüldüğü Erzurum Adli Tıp Kurumu’nda tamamlanan işlemler sonrası konvoyla geri getirildiği Karlıova’da, aralarında HDP’nin milletvekili adayları ve HDP İl ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu binlerce kişi tarafında karşılanan Öğe, buradan defnedilmek üzere yaşadığı köyü olan Karahamza’ya doğru konvoyla yola çıkarıldı.

Dicle Haber Ajansı'nda (DİHA) yer alan habere göre cenaze, köy girişine kadar konvoyla taşındıktan sonra, omuzlarda taşınmak üzere ambulanstan indirildi. Öğe’nin tabutu, gençlerin omuzları üzerinde köye doğru yola çıkarıldı. Öğe’nin tabutunun önünde ise kendisine ait posteri ile PKK ve KCK bayrakları taşındı.

DEMİRTAŞ CENAZEYE KATILDI

On binlerce kişinin katıldığı yürüyüşe, Erzurum mitingine katılmak üzere bölgede olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da katılarak kısa bir süre kitle ile birlikte yürüdü. Camide kılınan cenaze namazının ardından ise Öğe’nin tabutu helallik alınmak üzere evinin önüne getirildi.

EŞİNİN FERYATLARI

Babalarının cenazesini evlerinin önüne getirilmesi sırasında Öğe’nin eşi ve en büyüğü 11 en küçüğü ise henüz 3 yaşında olan çocukları gözyaşlarına boğuldu. Eşi ve çocuklarının döktüğü gözyaşları, cenazeye katılan on binlerce kişiyi de gözyaşlarına boğdu. Tabutun evden alınıp, defnedilmek üzere yeniden köy mezarlığına doğru yola çıkarıldığı sırada ise o ana kadar zor teskin edilen eşi Serhat Öğe, kendisini güçlükle ayakta tutan yakınlarının kollarından sıyrılıp, eşinin tabutuna doğru koştu. Yakınları tarafından güçlükle durdurulan Serhat Öğe, eşinin posterine sarıldı. Saygı duruşunun ardından Öğe, okunan dualar eşliğinde toprağa verildi. Defin işlemi sırasında acılı aileyi, HDP Bingöl Milletvekili ve Diyarbakır Milletvekili Adayı İdris Baluken teskin etti.

ACILARI YÜREĞİMİZE GÖMDÜK

İdris Baluken, Öğe’nin toprağa verilmesi sonrası mezarı başında bir konuşma da gerçekleştirdi. “AKP Hükümeti ve Tayyip Erdoğan, bu iki aylık seçim süreci boyunca Ağrı Diyadin’den başlayarak Adana ve Mersin’de bombalar patlatarak, Türkiye’nin 81 vilayetinde partimizin seçim çalışmalarına yönelik saldırılar, provokasyonlar, tuzaklar kurarak ve en son Kanireş’te fedakarca çalışan Hamdullah arkadaşımızı bir yargısız infaza tabi tutarak, gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır. Tayyip Erdoğan ve AKP’nin gerçek yüzü teşhir olmuştur” diye konuştu.

“Onun tehditlerini, saldırılarını ve hakaretlerini duyan AKP’nin burada örgütlenmiş derin gücü, yeniden işbaşı yaparak, yeniden Kürt halkının gençlerinin evlatlarının katliam emrini hayata geçirmiştir” diyen Baluken, AKP ve Tayyip Erdoğan’a bazı sorular yöneltti.

ERDOĞAN’A ÜÇ ŞOK SORU

Baluken, Erdoğan’a şu 3 soruyu yöneltti: “Sen dün yapılan saldırının faillerinin nereden geldiğini biliyor musun, bilmiyor musun?, Bu saldırıyı yapan faillerin dün saat 11.00-12.00 arasında Kanireş’teki jandarma birimlerinden silah takviyesi aldığını, görgü tanıklarının bu yönlü beyanları olduğunu biliyor musun, bilmiyor musun? Cinayet işlendikten sonra buradan hızla uzaklaşan bir aracın bütün bilgi ve kayıtlarının şu anda Kanireş’in birçok köşesinde bulunan mobese kameralarında olduğunu biliyor musun, bilmiyor musun? Seni Türkiye halklarının önüne getirmek istediğin planların ne olursa olsun, sana müsaade etmeyeceğiz. Senin tekrar Türkiye’ye ağır bir faturası olacak, Kürt halkına ağır bedelleri mal olacak bir savaş çıkarma istemine izin vermeyeceğiz.”