Almanya'nın Hamburg kentinde yaşayan Kürtler, 25. kez 9 Ocak tarihinde Paris`te katledilen Kürt kadın siyasetçileri Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için adalet talebiyle bir araya geldi.

Rojbin Kadın Meclisi öncülüğünde gerçekleşen miting Altona semtinde gerçekleşti.

Eylemde kadın meclisi adına okunan açıklamada Fransa devletinin katliamın üzerinden 7 ay geçmesine rağmen hiçbir aydınlatıcı açıklama yapmaması kınandı. Barış sürecinin başlangıcında olan bu katliamın aydınlatılmamış olmasının hala devam eden katliamların önünü açtığını vurgulayan kadınlar Fransa devletine bir an önce katliamın aydınlatılması çağrısında bulundu. Eylem sırasında konuyla ilgili yüzlerce bildiri de dağıtıldı.

Hamburg’daki Fransa başkonsolosluğunun bu haftadan itibaren kapatıldığından dolayı Berlin’deki Fransa Büyükelçisi Maurice Gourdault-Montagne’ye bir mektup yazarak taleplerini ilettiklerini belirten Rojbin Kadın Meclisi üyesi Anja Flach bundan sonra da eylemlerinin Hamburg’un değişik semtlerinde devam edeceklerini söyledi.

Mitingin sonunda ayrıca Rojava devrimiyle dayanışma amacıyla Cumartesi günü saat 17’de Hachmannplatz meydanında başlayacak olan yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı. (ANF)