BDP İstanbul İl Örgütü, dün Diyarbakır'da yaşananları protesto etmek için Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yaptı. Taksim Meydanı'na yürümek isteyen kalabalığa polis izin vermedi.

 

BDP İstanbul il örgütü, dün Diyarbakır'da "Özgürlük için Demokratik Direniş" mitinginin engellenmesini ve polisin saldırgan tutumu protesto etmek için bugün saat 17.00'de Galatasaray Lisesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına katılan 1000 kişilik grubun Taksim Meydanı’na yürüyüşüne polis izin vermedi.

Bunun üzerine grup Galatasaray Lisesi önünde yaklaşık on dakika oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminin ardından da BDP'li grup bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Asiye Kolçak okudu.

 

Açıklamada "AKP iktidarı tankları, gaz ve coplarıyla işkenceyi sokağa taşımıştır. Halkın seçilmiş vekillerine, eş başkanlarımıza, direnen onurlu halkımıza hunharca saldırarak, teslim alamamanın öfkesini kusmuştur. BDP Meclis'te grubu bulunan bir siyasi partidir. Siyasi iktidarın politikalarına karşı görüşlerini demokratik yollarla ifade etme hakkına sahiptir. Muhalefet partilerinin çalışmalarına müsaade etmemek ancak diktatörlüğün olduğu ülkelerde yaşanır. Meşru ve demokratik hakkını kullanma konusunda kararlı olan partimiz, AKP hükümetinin saldırılarına maruz kalmaktadır. Dün Diyarbakır'da yaşananlar hiçbir demokratik ülkenin ne ahlak değerlerine ne hukukuna ne de sahip olduğu manevi değerleriyle bağdaşmaktadır" denildi.

 

Kolçak konuşmasında: "Partimize yönelik baskıları, tutuklamaları, askeri ve siyasi soykırım operasyonlarını protesto etmek maksadı ile Diyarbakır'da/Amed'de 'özgürlük için demokratik direniş mitingi' düzenleme kararı alındı. AKP hükümeti hiçbir haklı gerekçe göstermeden miting yapma hakkımızı engelledi. Partimiz AKP hükümetinin saldırısına maruz kaldı" dedi.

 

Kolçak konuşmasına şöyle devam etti: "AKP hükümetinin Kürt halkına reva gördüğü bu vahşet iki halk arasındaki köprülerin yıkılmasına yol açmaktadır. Halkların birlikte yaşama iradesi, AKP hükümetinin yanlış politikaları sebebiyle onarılamaz yaralar almıştır. Diyarbakır'da yaşanan vahşet görüntüleriyle sahte kardeşlik söyleminin ham bir hayal olduğu bir kez daha görülmüştür. Dün Diyarbakır'da yurtsever imamları katledenler, bugün saldırılardan korunmak için camiye sığınan halka gaz bombalarıyla ve tazyikli suyla saldırdılar. Kısacası dün Diyarbakır'da AKP hükümetinin faşizmi vardı."

 

Kolçak son olarak: "Kürt halkı özgürlüğü uğruna bedel ödemeye hazırdır. AKP hükümeti şunu çok iyi bilmelidirki bu baskılara boyun eğmeyeceğiz ve onun faşizmine  teslim olmayacağız. Başta Amed halkı olmak üzere zulme karşı direnen halklarımızı selamlıyoruz. Kürt halkı zulme karşı içerde de, dışarda da direnerek kazanacak. An Azadi, An Azadi" dedi. (Bianet, Haberler.com, vd.)