Eski adı IŞİD olan İslam devleti adlı örgütün Rojava’nın Kobani kentine düzenlediği saldırılar şehrin içine kadar yayılınca tüm dünyada protesto eylemleri gerçekleştirilmeye başlandı.

Birçok uluslarası havaalanı işgal edildi, uçuşlar yapılamaz hale geldi, sokaklar ve meydanlardaki eylemler ise aralıksız sürüyor.

Kobani’ye yönelik saldırılara karşı etkili operasyonlar yapmamakla eleştirilen Uluslararası koalisyon güçlerine bağlı uçaklar da Kobani’nin doğusunda hava saldırısı gerçekleştirdi.

Koalisyon uçaklarının Kobani’nin doğusunda IŞİD’e ait birkaç hedefi vurduğu ancak bu operasyonun da küçük çaplı olduğu bildirildi.

Kobani Dış İlişkiler sözcülerinden İdris Nehsan Al Jazeera'ya, koalisyonun hava operasyonunu doğrulayarak şunları söyledi: "Uçaklar IŞİD’in Mıştenur tepesindeki mevzilerini  vurdu. Çok sayıda kayıpları var. Kentte şu anda bizim savunmamız devam ediyor. Bir ara IŞİD şehrin girişine kadar geldi. Ama gerek bizim savunmamız gerek de uçak bombardımanları geri püskürttü. An itibariyle IŞİD Kobani’nin dışındadır. Kesinlikle Kobani içine girdiği doğru değildir. Biz savunmamızı yapmaya devam edeceğiz."

Bu arada PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah ve Kobani  Kantonu Başbakanı Enver Müslim’in de silahlanıp direnişe katıldıkları haberleri geliyor.

Kobani’de IŞİD’in dış mahallerden saldırdığı, Kobani merkezinin YPG'nin elinde olduğu ve çok güçlü bir savunma savaşı yürütüldüğü bildiriliyor.

“250 IŞİD’Çİ ÖLDÜRÜLDÜ”

Gazeteci İrfan Aktan da Twitter hesabından şu bilgileri aktardı:

Şimdi Asya Abdullah'ın danışmanı Sihanok Dibo aradı: “2 saat önce IŞİD, daha önce açtığı bir koridordan geçerken pusuya düşürüldü. Asya Abdullah, IŞİD temizlenene kadar Kobanê’de YPG'yle direneceğini söyledi.