Kocaeli Halkevleri’nin, Halkevleri 81. yıl kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında yapmak istediği “Demokrasi yürüyüşü”ne  polis sert şekilde müdahalede bulundu.

Kocaeli Belediye İşhanı önünde bir araya gelen Halkevleri üyeleri polis barikatıyla karşılaştı. Polisin yürüyüşe izin vermeyecekleri yönünde yaptığı anonsa karşı barikata doğru yürüyüşe geçen Halkevcilere polis tazyikli suyla  müdahale etti. Müdahalenin ardından 19 kişi göz altına alındı.

Kocaeli kent muhalefeti de, polis müdahalesinin ve gözaltıların ardından saat Kocaeli Belediye İşhanı önünde bir araya gelerek yaptıkları basın açıklamasında gözaltıların derhal serbest bırakılmalarını istedi.

Polisin Halkevleri üyelerine yönelik müdahalesinin protesto edildiği eylem boyunca “Göz altılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” “Gözaltılar serbest bırakılsın” sloganları atıldı.

Halkevleri ve Öğrenci Kolektiflerinin yanı sıra eyleme KESK, ÖDP, BDP, SDP, ESP, Emek gençliği üyeleri de katıldı.

“ARKADAŞLARIMIZ DERHAL SERBEST BIRAKILSIN”

Eylemde, Halkevleri adına bir açıklama yapan Can Turan, Halkevleri’nin kuruluşunun 81. yılını kutlamak için bir dizi etkinlik yaptıklarını hatırlatarak, bugün de (24 Şubat) İnsan Hakları Parkı’nda yapmak istedikleri “Demokrasi yürüşü” ile etkinliklerini sonlandırmak istediklerini söyledi.

Kocaeli Valisi’nin kentin eylem alanı olan Yürüyüş Yolu’nu yasaklayarak en temel insan haklarını yok ettiğini ve bir demokrasi ayıbına imza attığını belirten Turan şunları söyledi:

“Kocaeli Halkevleri bu demokrasi ayıbına karşı en doğal insan hakkını kullanmak istemiştir. Yürüyüş yolunu kapatarak Kocaeli Halkevine fiili bir şekilde saldırmış, 19 arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Kocaeli Valiliğinin demokrasi ayıbını ve fiili saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz” (sendika.org)