Mardin BDP İl Örgütü’nün Nusaybin-Qamişlo (Kamışlı) arasında örülen "Utanç duvarını" protesto etmek için il ve ilçelerden gelen onbinlerce kişi duvarın örüldüğü Kamışlı sınırına doğru yürüyüşe geçti.

Madin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Barış Anneleri İnisiyatifi, MEYA-DER, belediye başkanları, Nusaybin ve Kızıltepe'de faaliyet yürüten kültür sanat çalışanlarının da katıldığı yürüyüşte, "Utanç duvarını T.C'nin başına yıkacağız", "Gewer'in intikamını alacağız" pankartları taşındı.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları, KCK ve PKK bayraklarının da taşındığı yürüyüşte sık sık "Kinem, Apocinem", "Biji Serok Apo", "Öcalana özgürlük, Kürdistana statü" ve "Biji berxwedana YPG" sloganları atıldı.

Çevre illerden çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildiği Nusaybin’de yürüyüş ardından miting başladı.

HALK UTANÇ DUVARINI YIKMAYA ÇALIŞTI

Mitingde BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata’nın konuşma yaptığı esnada halk utanç duvarını yıkmaya çalıştı. Sınırın karşı tarafından da kitle destek verdi. Bu esnada polis halka gaz bombaları ve tazyikli su ile saldırdı. Saldırı sonucunda çok sayıda kişinin yaralı olduğu belirtiliyor. Bir görgü tanığı da bir kişinin kafasına gaz bombası kapsülünün isabet ettiğini belirtiyor. Çatışmalar sürüyor...

BDP Genel Merkezi tarafından Roboski sınırına örülen tel örgüleri ve Nusaybin'de örülen "utanç duvarı"nı protesto etmek amacıyla Cizre ilçesinde gerçekleştirilen miting için binlerce kişi Yeni Cizre Devlet Hastanesi yanında bulunan miting alanında toplandı.

CİZRE'DE BİNLER TOPLANDI

Cizre'de çevre il ve ilçelerden sevk edilen çok sayıda polis, akrep ve TOMA araçları ile konumlandırılırken, miting alanın karşısında bulunan Rojava sınır tellerin önünde zırhlı araçlarla adeta duvar örüldüğü görüldü.

Binlerce kişi alanda toplanırken, kurulan sahnede çalınan marşlarla kitlenin coşkusu had safhaya ulaştı. Sahnenin arkasında üzerinde PKK Lideri Abdullah Öcalan ve YPG'lilerin askeri tören fotoğraflarının bulunduğu "Em şoreşa Rojava silav dikin" pankartı açılırken, alanda ise "Azadiya Rêber Apo sedema hebûn û tune bûna me ye" ile "Dewleta dagirkerwelatê me biterikîne" pankartlarının yanı sıra YPG, KJB, YPJ, HPG, PYD, TEV-DEM, YJA-STAR bayrakları, PKK Lideri Abdullah Öcalan, Pariste katledilen 3 Kürt kadın siyasetçi ve tutuklu BDP milletvekillerin dev posterleri açıldı. Alana gelen Roboskili ailelerde "Roboski'ye adalet, barışın yolu Roboski'den geçer, failler yoksa barışta yok" yazılı pankart taşıdı. Ayrıca Yükekova'da polis kurşunu ile yaşamını yitiren Mehmet Reşit İşbilir, Veysel İşbilir ve Bemal Tokçu'nun fotoğrafları alanda dolaştırıldı.

Miting alınanda çalınan hareketli şarkılar eşliğinde yurttaşlar halay çekerken, mitinge BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, milletvekilleri Hasip Kaplan, Nazmi Gür, Mülkiye Birtane, BDP MYK ve PM üyeleri, bölge belediye başkanları katılması bekleniliyor. Miting sayı duruşu ile başladı. Miting konuşmalarla devam ediyor. (ANF, ETHA, Evrensel)