Ekin Karaca / Bianet

 

Vicdani retçi insan hakları aktivisti Halil Savda, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Uludere'den başlattığı "Barış Yürüyüşü"nün 18. gününde Urfa merkeze doğru ilerliyor. Savda, yarın akşam saatlerinde Urfa'da olacak.

 

Savda, Mardin'in Kızıltepe ilçesinden çıktıktan sonra Urfa Viranşehir'e doğru yol alırken ayağında oluşan ciddi yaralar nedeniyle 14 Eylül'de Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, bir gece hastanede kaldıktan sonra yola devam etmişti.

 

Savda, bianet'e yaptığı açıklamada sağlık durumunun iyiye gittiğini belirtirken, öğlen saatlerinde sıcağın kendisini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

 

Kızıltepe'nin ardından Viranşehir'de de silahların susması ve Kürt sorununun barışçı yöntemlerle çözülmesi gerektiği mesajını veren Savda'ya yürüyüş sırasında Bingöl Almas, İbrahim Yaylalı, Serap Halvaşi, Merve Çöger de eşlik ediyor.

 

Savda, yaptığı açıklamada PKK'nin iki ay önce kaçırdığı askerlerden ikisinin ailelerinin de kendisine destek vermek amacıyla Viranşehir'de kendisini ziyaret ettiklerini söyledi.