ÖSO Halep Tümeni komutanı Taha Atraç, Halep’ten tahliye edilen 5 bin ÖSO üyesinin Fırat Kalkanı harekatına katılacağını söyledi.

ÖSO Halep Tümeni komutanı Taha Atraç, “Halep kentinden tahliye edilen ÖSO üyelerinden 5 bini Fırat Kalkanı’na katılacaklar” dedi.

Fırat Kalkanı harekatı kapsamında, El Bab’ın kontrolü için TSK’nın destek verdiği ÖSO güçleri ile IŞİD arasındaki çatışmalar devam ediyor.
 
Sputnik'in haberine göre, Türkiye’nin Rusya ile anlaşma sağlayarak Halep’in doğusundan tahliye ettiği ÖSO’cuları Fırat Kalkanı’na dahil etmek olduğu belirtiliyor.
 
Konuyla ilişkin açıklama yapan ÖSO Halep Tümeni komutanı Taha Atraç, “Halep kentinden tahliye edilen ÖSO üyelerinden 5 bini Fırat Kalkanı’na katılacaklar. Kısa bir süre önce Halep’ten İdlib’e getirildiler, yakında da İdlib’den El Bab bölgesine getirilecekler” dedi.
 
Operasyona katılacak ÖSO’cuların IŞİD ve YPG’ye karşı savaşacağını ve El Bab’ın alınmasında etkili olacaklarını ifade eden Atraç, 2 bin ÖSO üyesinin Fırat Kalkanı’nda yer aldığını söyledi.
 
Atraç, bu sayının zaman içinde değiştiğini de sözlerine ekledi.