Kobani'ye destek için Türkiye'de düzenlenen gösteriler devam ediyor; gösterilerin bir ayağı da Hakkari. Hakkari'deki protestolarda polisin göstericilere ve mahallelilere yönelik şiddeti, tehdidi ve tahriki Hakkarilileri isyan ettirmiş durumda.

Hakkari’nin Gazi mahallesinde evlerinin özel harekat tarafından hedef alındığını iddia eden Çiftçi ailesi, evlerinin çeşitli yerlerine isabet eden onlarca biber gazı ve gerçek mermi kovanlarını basınla paylaştı.

Yüksekovahaber'e konuşan Çiftçi ailesi özel harekatçılar tarafından evlerinin basılarak kendilerine, "Bu akşam gelip hepinizi alacağız” denilerek tehditlere maruz kaldıklarını aktardı.

Olayın tanığı Kenan Çiftçi, Hakkari’de özel harekat polislerinin IŞID gibi 'çeteleşerek' halkı tehdit ettiğini iddia etti ve "Bize 'IŞID çetelerini mumla arayacaksınız' diyerek bize böyle hitap ediyorlar” şeklinde konuştu ve şunları aktardı:

"Hakkari'de 3 gündür süren eylemlerde, özellikle Gazi Mahallesi'nde Özel Harekat Polisleri terör estiriyor. Mahallelere girip halka küfür ediyorlar ve 'IŞİD'i mumla arayacaksınız' diyorlar. Bize 'mahalleyi başınıza yıkacağız' diyorlar. Küçük çocukları alıyorlar.."

Hakkari'deki polis şiddetini anlatmaya devam eden Çiftçi, atılan gaz bombalarını kameraya göstererek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dünden beridir mahallede bir şey yok, ama Özel Harekat Timleri gelip gaz atıyorlar, mahalleye saldırıyorlar. Küfredip, tehdit edip duruyorlar. Amaçları nedir bunların? Bizi öldürmek mi istiyorlar? Gelip öldürsünler o zaman. Artık yeter!"



POLİSİN 'TAHRİKİ' BİRÇOK YERDE

Hakkarililer, birçok mahalle sakini de polisin toplumsal olaylarda orantısız güç kullandığını ve biber gazlarının rastgele atıldığını söylüyor. Polisler arasında zaman zaman mahalleliyi tahrik eden hareketlerin yapıldığını bu durumun yetkililer tarafından araştırılması gerektiğini ifade ediyor.

Habere gitmek için tıklayınız.