Hakkari’de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamanın ardından bölgede operasyon başlatan askeri birlik, pusuya düşürüldü. İlk bilgilere göre saldırıda 1'i binbaşı 7 asker hayatını kaybetti.

Hakkari-Çukurca karayolunun 15'inci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında bu sabah saat 09.00’da bir patlama meydana geldi.

Patlamanın ardından Hakkari-Çukurca karayolu trafiğe kapatıldı. Güvenlik çemberine alınan bölgeye sadece ambulanslar alındı. Patlamada 1 askerin hayatını kaybettiği bildirildi. Bazı askerlerin de yaralandığı belirtildi. Ancak valilik henüz bu bilgiyi doğrulamadı.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edilirken, hava destekli operasyon da başlatıldı.
Operasyona giden askeri birlik, PKK tarafından pusuya düşürüldü. Hem mayınlı hem de silahlarla yapılan saldırıda, ilk bilgilere göre, 1'i binbaşı 7 asker hayatını kaybetti.

Saldırıda 11 askerin de yaralandığı bildirildi. Yaralanan askerler arasında durumu ağır olanların da bulunduğu belirtiliyor.

Bölgede yaşanan şiddetli çatışmanın devam ettiği bildiriliyor.

Bu arada Radikal gazetesi şöyle bir manşet atarak savaş kışkırtıcılığı yapmaktan geri durmadı: Erdoğan bayramı beklerken, Ramazan'da şehit sayısı 17 oldu.

(AJANSLAR)