Hakkari’nin Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova belediye başkanları evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Çukurca ve Yüksekova’da gözaltına alınan belediye başkanları Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, Şemdinli Belediyesi Eşbaşkanı Seferi Yılmaz, Şemdinli ilçe emniyet müdürlüğünde tutuluyor.

Vecdi Sayar’ın Gazete Duvar’da yer alan haberine göre, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şemdinli İlçe Eşbaşkanı Mehmet Sert, belediye başkanının gözaltına alınması hakkında şu bilgileri verdi: “Seferi Yılmaz’la birlikte beş kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Eşbaşkanı Cabbar Taş ile Seferi Yılmaz’ın eşi Pınar Yılmaz da bulunuyor.

Avukatlardan aldığımız bilgiye göre arkadaşlarımız İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor ve henüz ifadeleri alınmamış. Yüksekova ve Çukurca’da gözaltına alınan arkadaşlarımız Hakkari’ye götürülmüş. Bu nedenle Şemdinli’de gözaltına alınan arkadaşlarımızın da Hakkari’ye gönderileceğini düşünüyoruz.”

Mehmet Sert; Hakkari’de DBP’li ve HDP’li bütün seçilmişlerin tutuklandığını ya da gözaltında alındığını ifade ederek, “Şu anda sadece Esendere Belediye başkanımız dışarıda” dedi.

HAKKARİ’NİN SEÇİMİ

Hakkari, 1 Kasım 2015 Genel Seçimi’nde HDP’yi tercih ederek HDP’li Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan’ı Meclis’e göndermişti. Ancak üç milletvekili de geçen ay tutuklandı.

Yerel seçimlerde ise, Hakkari tercihini DBP’li belediye başkan adaylarından yana kullandı. AKP’li aday Ekrem Çetinkaya Derecik’te başarı gösterip belediye başkanı seçildi. Durankaya beldesinde ise bağımsız aday Fatih Keskin belediye başkanı seçildi. Hakkari merkez ile ilçe ve diğer beldelerde ise DBP’li adaylar seçimi kazandı.

Operasyonları değerlendiren Mehmet Sert, “Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova belediye başkanları da gözaltına alınınca Hakkari’nin seçip Meclis’e gönderdiği, belediye başkanı yaptığı seçilmiş kimse kalmadı” dedi.

Esendere Belediye Eş Başkanlarının gözaltına alınmadığını hatırlattığımız Sert, “Henüz alınmadılar” cevabını vererek, “Bu arkadaşlarımızın da gözaltına alınma ihtimali yüksek. Çünkü devlet Hakkari’de seçilmiş kimse bırakmamaya niyetli görünüyor” dedi.