HDP’li 3 milletvekilinin tutuklu bulunduğu Hakkari’de ilçe belediyelerine yapılan baskınlarda belediye eş başkanları ve meclis üyelerinin gözaltına alınmasıyla birlikte kentte seçilmiş kalmadı.

23 Ağustos 2015 tarihinde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi’den sonra yerlerine vekil olarak gelen Fatma Yıldız ile Şaban Alkan ve çok sayıda belediye meclis üyesi tutuklanarak cezaevine konuldu.
 
11 Eylül 2016 tarihinde ise Hakkari Belediyesi’ne kayyım atandı.
 
TÜM SEÇİLMİŞLER CEZAEVİNDE

 
Operasyonlar kapsamında bu kez de halkın yüzde 80’nin oyunu alarak seçilen HDP’li milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan tutuklandı.
 
Son olarak DBP’nin son yerel seçimlerde yüzde 86.6 oy aldığı Yüksekova, yüzde 54.2 oy aldığı Çukurca ve yüzde 49.6 oy aldığı Şemdinli Belediyeleri’ne dönük gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.
 
Eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında Şemdinli Belediye Eş Başkanı Seferi Yılmaz, Yüksekova Belediye Eş Başkanı Adile Kozay ile Çukurca Belediye Eş Başkanları Hilal Duman ve Servet Tunç ile birçok belediye meclis üyesi gözaltına alındı.
 
Hakkari merkez ve tüm ilçelerinde bulunan belediye eş başkanları ve kentin mevcut 3 milletvekilinin tutuklu bulunmasıyla birlikte kentteki bazı belediye meclis üyelerinin dışında seçilmiş kimse kalmadı.

(Kaynak: DİHABER)