Hakkari merkez ile Yüksekova ve Şemdinli İlçelerinde esnaf, dün Gemlik'te yapılacak yürüyüş için yola çıkanlara izin verilmemesini protesto etmek ve Öcalan'ın Suriye'de yakalanışının yıldönümü nedeniyle de eczane ve fırın dışında esnaf, dükkanlarını açmadı. Kepenklerin kapalı olduğu Hakkari ve İlçelerinde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı dikkat çekti.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından 3 gün önce kentin değişik mahallelerinde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve Emniyetteki sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen 5 kişiden '4'ü örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konulurken, yaşı küçük olan bir çocuk ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hakkari' de 4 kişinin tutuklanmasının ardından dün gece de Hakkari'nin Dağgöl, Katramaz, Pehlivan mahallelerinde eş zamanlı olarak bazı evlere operasyon düzenlendi.

Operasyonda olaylara karıştığı gerekçesiyle 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların aileleri, polisin kendilerine sert davrandığını iddia ederek, "Polisler evimize girerken bizler daha yatağımızdaydık. Giyinmemize bile müsaade bile edilmeden silahları kafamıza dayayıp bizi tehdit ettiler ve sonra da çocuklarımızı gözümüzün önünde götürdüler. Çocuklarımızın hiç bir günahı yok. Buradan yetkilere sesleniyoruz. Artık bu siyasi operasyonlara son verin. Ölen asker de , PKK'li da bizim çocuklarımız. Artık insanlar ölmesin" diye konuştu. (ntvmsnbc)