Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi'ne bağlı Üzümlü Köyü'ndeki Jandarma Karakolu'ndan Irak'a doğru yapılan havan topu atışları sırasında, 2 havan mermisinin Gündeş Köyü'nün Güzeldere Mahallesi'ne düştü.

Ölen ve yaralanan olmazken, olayda 2 ev ve 3 ahırın şarapnel parçaları nedeniyle hasar gördüğü belirtildi. Ev ve ahır sahipleri buna tepki gösterirken, Çukurca Belediye Başkanı Bdp'li Mehmet Kanar ise, AKP ve Başbakan Erdoğan'ı suçladı.

Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi'nin Üzümlü Köyü'nde bulunan jandarma karakolundan saat 01.00 sıralarında Irak sınırına doğru top atışları yapıldı. Yapılan atışları sırasında Jandarma karakoluna yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan sınırın sıfır noktasındaki Gündeş Köyü'nün Güzeldere Mahallesi'ne de 2 havan topu mermisini düştüğü iddia edildi. Parçalanan top mermisinden kopan şaraplen parçalarının da köyde bulunan 2 ev ve 3 ahıra isabet ettiği ileri sürüldü. Olayda şans eseri ölen ve yaralanan olmadığı belirtilirken, evleri hasar gören köylüler olaya tepki gösterdi.


Top atışlar sırasında 3 ay önce dünyaya gelen bebeğini emzirdiğini belirten Saniye Ölmez, gürültüyle irkildiğini ve bir anda evlerinin camlarını kırıldığını, bunun üzerine bebeğini alarak başka bir odaya kaçtığını söyledi. 8'inci sınıf öğrencisi Rojbin Ölmez adlı kızı ise büyük korkuya kapıldıklarını anlattı. Rojbin, "Sayın Başbakana sesleniyoruz. Lütfen buna bir çare bulun. Hedef gösteriliyoruz. Bizim ne suçumuz var. Öğrenciyim. Artık top ve silah sesleriyle yatıp kalkmak istemiyoruz" dedi.

Gündeş Köyü Muhtarı Kemal Ölmez ise olay sırasında Gündeş Köyün'deki Piyada Jandarma Bölük Komutanını aradığını belirterek, "Komutan, topların Üzümlü Jandarma Karakolu'ndan atılmış olabileceğini söyledi. Bu konuda bir yanlışlık da olabileceğini ve destek konusunda ne gerekiyorsa yapabileceklerini söyledi" diye konuştu.

Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar ile Bdp Hakkari il Başkanı Orhan Koparan'da köye giderek evleri hasar görenlerle görüşüp, 'Geçmiş olsun' dileklerinde bulundu. Köyde incelemelerde bulunan Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar Kürtçe yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan ve politikalarını eleştirdi. Kanar, "Kürtler ne zaman barış için bir adım atsa, AKP hükümeti Kürt halkı üzerinde baskı ve şiddet politikaları uyguluyor. Burası bir köydür. PKK kampı değil ki. Burada sivil insanlar yaşıyor. Atılan bu toplar onların içine düşseydi en az 20 sivil insan ölecekti. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu konunun üzerinde duracağız. Bu Başbakanın bir kirli politikasıdır. Buraya bir heyet gelmesi gerekir. İnsan Hakları heyeti de gelmesi gerekir. Ben üç kez Çukurca Kaymakamını aradım telefonlarıma cevap vermedi" dedi. (Adil Medya)