Geçtiğimiz gün bir sivilin hayatını kaybettiği Hakkari’deki bombalı saldırı üzerindeki perde aralanamadı. Resmi açıklamalar olaydan PKK’yi sorumlu tutarken, PKK açıklama yaparak bunu yalanladı.

BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, BDP Hakkari milletvekilleri Esat Canan, Adil Kurt ve belediye başkanları patlamada yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Zeki Yeşil'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Hakkari'deki patlamayı Şemdinli olayına benzeterek, hedefte polisin değil sivillerin olduğunu iddia etti.

Dağgöl Mahallesi Kale altında bulunan Çatal Camii'ndeki taziyeyi ziyaret eden BDP'lileri Yeşil'in babası Faysal Yeşil ve yakınları karşıladı.

Okunan duaların ardından taziyelerini bildiren Geylani, yapılanların bir zulüm olduğunu ve hesabının sorulacağını söyleyerek, "Bugün kentimizin üzerine büyük bir zulüm yağmıştır. Patlayan bomba Hakkari'nin kalbinde patlamıştır. Bu zulmün bitmesini istiyoruz. Patlamada şehit düşen Zeki kardeşimiz ve yaralanan diğer kardeşlerimizin acısı bütün Hakkarililerin acısıdır. Burası fazla bir şey söyleme yeri değildir. Ama bu zulmün hesabını soracağız. Ölen kardeşimizin mekanı cennet olsun" dedi.

Çarşı merkezine bırakılan bombanın bilinçli bir şekilde Hakkari'nin birlik ve beraberliğine konulduğunu ifade eden Hakkari Milletvekili Esat Canan ise, "Hakkari'nin birlik ve beraberliği kimin işine gelmiyorsa ona bakmak lazım. Onun için bu olayın iyice incelenmesi ve araştırılması gerekir" dedi.

Canan şöyle devam etti: "Burada Hakkari'nin birliği ve beraberliği hedef alınmıştır. Bu bomba çok sayıda zayiatın oluşması mantığı ile konulmuştur. Hakkari'nin birliğinin bozulmasını isteyenler kimlerdir? Herkesin bunu bu şekilde görmesi lazım. Birlik ve beraberliğimizden kimler rahatsızdır. Devlet ilk olarak PKK yaptı dedi. PKK kesinlikle taraf olmadığını açıkladı. 2005 yılına bakın ipuçlarını orada görebilirsiniz. Şemdinli olaylarının içindeydim. Kimisi PKK, kimisi İngiliz istihbaratı kimileri de Barzani yaptı dedi. Kimlerin yaptığı ortaya çıktı. Onun için hepimiz birliğimizi korumalıyız" dedi.

Taziye ziyaretinden sonra Geylani ve beraberindekiler patlama yerinde incelemelerde bulundu. (ANF)