Hakkari'de Valilik, kent merkezi ile Şemdinli, Çukurca ve Yüksekova ilçelerindeki bazı alanları 20 Aralık 2015-3 Ocak 2016 tarihlerinde 'özel güvenlik bölgesi' ilan etti.

Valilikten yapılan açıklamada, il sınırlarında faaliyet gösteren terör örgütlerinin son zamanlarda gerçekleştirdiği eylemlerin, kentin sosyal ve ekonomik gelişmesini olumsuz etkilemeye başladığı ifade edildi.

Eylemler sonucunda vatandaşların, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kaldığı belirtilen açıklamada, günlük hayatı olumsuz etkilenen insanların büyük mağduriyet yaşadığı kaydedildi.

Öncelikle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının sürdürülmesi, devlet ile milletin her türlü terör tehdidi ve saldırısından korunması amacıyla bölgede emniyet ve asayişin temini için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü önlemin alındığı açıklamada, "Hakkari kent merkezi, Şemdinli, Çukurca ve Yüksekova ilçesindeki bazı alanlar, 20 Aralık 2015'ten 3 Ocak 2016'ya kadar 'özel güvenlik bölgesi' ilan edilmiş olup, vatandaşlarımızın bu bölgelere izinsiz olarak girmesi yasaklanmıştır" denildi.

(Fotoğraf-Arşiv)