Hakkari Valiliği, 'artan PKK saldırılarını' gerekçe göstererek kentte iki bölgeyi daha 'geçici özel güvenlik bölgesi' ilan etti.

Diken'deki habere göre, Valilikten yapılan açıklamada, özel güvenlik bölgeleri ilan edilen yerler şöyle sıralandı:

“Yüksekova İlçesi sınırlarında bulunan Gürkavak Bölgesi, Küre Tepe, Hazyen Mahallesi, Betalan Mahallesi, Rubarışın Çayı Kuzeyi arasında kalan bölge ile Varagöz Bölgesi, Betalan Mahallesi, İkizler Mahallesi, Havre Tepesi, 13 Ağustos 2015 günü saat 00.01’dan 27 Ağustos 2015 günü saat 23.59’a kadar özel güvenlik bölgesi ilan edilmiş olup vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere girmesi yasaklanmıştır."

"'GÜVENLİK BÖLGESİ' BİRAZ DAHA GENİŞLERSE TÜM ŞEHİR SİVİLLERE KAPANMIŞ OLACAK"

Gazeteci Hamza Aktan, kararla ilgili olarak Twitter hesabı üzerinden yaptığı değerlendirmede, "Hakkari zaten küçük yer, sözde 'güvenlik bölgesi'ni biraz daha genişletirlerse tüm şehir sivillere kapanmış olacak; 'özel güvenlik bölgesi' ilan ettikleri yerler o karara kadar güvenli,  herhangi yerler. Şimdi ise savaş alanı yapacak, insansızlaştıracaklar," dedi.

'GEÇİCİ GÜVENLİK BÖLGESİ' SAYISI 39'A ÇIKTI

Geçici AKP hükümeti, son dönemde artan şiddet olayları nedeniyle sekiz kentte 37 bölgeyi ‘geçici güvenlik bölgesi‘ ilan etmişti. Valiliğin aldığı bu son kararla ‘geçici güvenlik bölgesi’ sayısı 39’a çıktı.

(Kaynak: Diken, Demokrat Haber / Foto: Al Jazeera Türk)