ABD'de görülen ve Reza Zarab'ın sanıktan tanıklığa geçtiği ‘Atilla’ya karşı ABD davası’nda jüri ilk gün karara varamadı. Bugün de karar çıkmazsa bir sonraki duruşma 3 Ocak’ta yapılacak.

Eski Halkbank yöneticisi Hakan Atilla’nın tek tutuklu sanık olarak yargılandığı davada karar aşamasına gelindi.

Zarrab, diğer tanıklar ve Atilla’nın ifadelerinin ardından gözler jüriye çevrildi.

Davanın dünkü duruşması öncesi Atilla’nın avukatları ikinci kez davanın düşürülmesini istemiş, yargıç Richard Berman da savcılığın bu talebe yanıtını sormuştu.

Duruşma Berman’ın Atilla’ya isnat edilen suçlamaları jüriye okumasıyla başladı.

Berman, altı suçlamayı sıraladıktan sonra, “Savcılığın hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde sanığın suçlu olduğunu kanıtlayıp kanıtlamadığına siz karar vereceksiniz” dedi.

Berman jüriden, ‘Suçu sabit görülünceye kadar her sanık masumdur’ ilkesine sadık kalmasını da istedi.

DÖRT SAATLİK MÜZAKEREDE SONUÇ YOK

Jüri üyeleri yemin ettikten sonra jüri odasına çekilip müzakereye başladı. Dört saatlik görüşmeden karar değil talepler çıktı. Jüri, Zarrab'ın ifadesi sırasında çizdiği şemaları ve Atilla’nın tutuklandıktan sonra çekilmiş videosunun yanısıra fotoğraf yapıştırma panoları, fosforlu kalem, iliştirilebilir not kağıtları, kalem vs. istedi.

Zarrab, kurduğu dolandırıcılık düzeninin nasıl işlediğini anlatmak için birçok şema çizmişti.

Jüri bugün 17.15’te yeniden bir araya gelecek. 12 üye bugün de bir karara varamazsa, Noel tatili nedeniyle, bir sonraki oturum en erken 3 Ocak’a kalacak.

Kaynak: Diken