Şarkıcı Hadise, İnternet yayınlarına RTÜK müdahalesine ilişkin torba yasaya tepki gösterdi.

İnternetten yayımlanan içeriklere gelecek denetime sosyal medyada hesabı üzerinden tepki gösteren Hadise, kamuoyunda tartışma yaratan tasarıyı 'yasak ve sansür' olarak değerlendirdi.

Hadise, "Artık YouTube ve benzeri sitelerdeki içerikleri de RTÜK inceleyecekmiş. Gerçekten söyleyecek bir şey bulamıyorum. Yasaklar, sansürler ve engeller!" ifadelerini kullandı.

TBMM'de komisyona sevk edilen torba yasaya göre, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yurtdışından veya yurtiçinden, Türkçe olan veya olmayan, internet ortamında düzenli olarak yapılan tüm sesli ve görüntülü yayınlar RTÜK’ün ağır denetim kurallarına tabi olacak.

TORBA YASA NE İÇERİYOR

İnternet yayınları için önce yayın lisansı alınacak. Lisans almak için yüklü miktarda ücretin yanı sıra, MİT ve Emniyet’in güvenlik soruşturmasından geçmek gerekecek. Lisans ile izin verilmiş internet yayınları, RTÜK tarafından içerik denetimine tabi tutulacak. Denetimden geçemeyen yayının lisansı iptal edilebilecek, içeriklerin ayıklanması veya erişim engelleme kararı alınabilecek, alınan kararlar sulh ceza hâkimlikleri kararı ile uygulanacak. (HABER MERKEZİ)