Geçtiğimiz yıl Şırnak’ta Hacı Lokman Birlik’in cenazesini iple zırhlı Akrep’ın arkasına bağlayarak yerde sürükleyen polislerin cezası belli oldu.

İçişleri Bakanlığı, Hacı Lokman Birlik’in öldürüldükten sonra cesedinin yerlerde sürüklenmesiyle ilgili inceleme başlatmıştı.

Alican Uludağ'ın Cumhuriyet'te yer alan haberine göre bu kapsamda olaya karışan iki özel harekat polisi açığa alınmıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, tepki çeken olayla ilgili idari soruşturmasını tamamladı.

Soruşturma sonucunda polis memurları Memuru İ.A.A. ve H.C.Y. hakkında “Hizmet içinde resmi sıfatının gerektirdiği saygınlığı ve güven duygusunu sarsacak eylem ve davranışlarda bulunmak” fiilinden 16 ay uzun süreli kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verildi.

Polis A.G. hakkında “Amir ve üstlerine iletilmesi gereken bilgi ve buyrukları, zamanında iletmemek ya da gizlemek” iddiasıyla 4 ay kısa süreli kademe ilerlemesinin durdurulmasına karar veren emniyet, polis F.K’ye ise “Hizmet dışında resmi sıfatının gerektirdiği saygınlığı ve güven duygusunu sarsacak eylem ve davranışlarda bulunmak” iddiasıyla 6 ay kısa süreli durdurma yaptırımı uyguladı.