Hacettepe Üniversitesi’nde öğrencilerin ve akademisyenlerin fişlendiği iddia edildi.

Hacettepe Üniversitesi’nde özel güvenlik elemanı olarak çalışırken “ideolojik öğrencilerle görüştüğü” gerekçesiyle işten atıldığını ifade eden Burak Hoşgül, akademisyen ve öğrencilerin kampus içerisinde özel güvenlik şirketinde görevli amirler ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının bilgisi dahilinde fişlendiklerini iddia etti.

Berivan Balkay'ın Evrensel'de yer alan haberine göre akademisyen ve öğrencilere ait bilgilerin Rektörlüğün onayı ile polise bildirildiği iddia edildi.

Eski güvenlik görevlisi Burak Hoşgül, özel güvenlik görevlisi olarak çalışanlarına dağıtılan, “Üniversitede faaliyet gösteren sol gruplar” adı altındaki belgede öğrenci isimleri yanında Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Eğitim Sen’in isminin de yer aldığını söyledi.

Hoşgül, özel güvenlik elemanlarının fişleme karşılığında gündüz vardiyasına alındıklarını söyledi. 

Hoşgül, aralarında “Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsünde Faaliyet Gösteren Sol Gruplar ve Sürekli Yayınları” adlı bir belgenin de olduğu çok sayıda dosyanın özel güvenlik elemanlarına dağıtıldığını belirterek belgede aralarında sendika, dernek ve siyasi partilerin isimleri sıralandığını ve yanlarında söz konusu kurumlarla ilişkilendirilen gazete ve dergilerin isimlerinin yazıldığını belirtti.