KESK’e bağlı Haber Sen Genel Merkez Yöneticisi Ufuk Beytekin hakkında, 10 Ekim Ankara Katliamı’nı protesto grevinde yaptığı konuşmalardan dolayı “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla iki ayrı dava açıldı.

Beytekin’e açılan davaların ilk duruşması 17 Mayıs Salı günü görülecek.

Beytekin, “Cumhurbaşkanının eli çok kuvvetli istediğini yapıyor, atıyor. Bugün başbakanı bile görevden alıyor. Buna karşı bir laf söylenmesi, bunun eleştirilmesi gerekiyor. Neticede bu kadar insan ölüyor. Benim de konuşmam bu politikaların yanlış olduğuna dair bir eleştiriydi” dedi.

10 Ekim Ankara Katliamı’nın sorumluları hala yargı önüne çıkarılmazken, katliama tepki gösteren emek ve demokrasi güçleri “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla açılan davaların hedefi olmaya devam ediyor.

Marmaris PTT Müdürlüğü’nde şef olarak çalışan Haber Sen Genel TİS ve Hukuk Sekreteri Ufuk Beytekin, emek örgütlerinin çağrısıyla 12-13 Ekim tarihlerinde gerçekleşen grev esnasında yaptığı iki ayrı konuşmadan ötürü soruşturmalık oldu.

PTT Muğla İl Müdürlüğünün şikayetiyle Beytekin hakkında savcılık tarafından “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla iki ayrı soruşturma başlatıldı. Mahkemeler hazırlanan iddianameleri kabul etti. İlk dava 17 Mayıs günü Marmaris Adliyesi 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Diğer dava ise 9 Haziran günü Marmaris Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

‘BU DÜŞMANLIK POLİTİKASINA KANMAYIN’

Hakkında aynı suçlamayla iki dava açılmasını değerlendiren Beytekin, grev esnasında doğaçlama bir konuşma yaptığını kaydederek, “Beni esas olarak sosyal medyadaki paylaşımlar üzdü ve buna değindim. Aslında cumhurbaşkanına hakaret yok bunun içinde. İçinde bir cümleyi cımbızla çekiyorlar ve dava açıyorlar.

“Benim konuşmalarım aslında hükümetin politikalarına bir eleştiridir. 100 arkadaşımız öldü ve bizim ölmememiz şans aslında. Haber Sen olarak, çalışanların haklarını savunduğumuz için zaten burada Muğla İl Müdürlüğü ile sürtüşme halindeyiz.

“Bu konuşma üzerine de kurum özellikle şikayette bulununca dava açıldı. Ortada bir gerçek var. Tayyip Erdoğan’ın eli çok kuvvetli istediğini yapıyor, atıyor. Bugün başbakanı bile görevden alıyor. Buna karşı bir laf söylenmesi, bunun eleştirilmesi gerekiyor. Neticede bu kadar insan ölüyor. Benim de konuşmam bu politikaların yanlış olduğuna dair bir şeydi” dedi.

Toplumun kutuplaştırıldığını ifade eden Beytekin, “Biz ne zaman bu kadar düşman olduk. Bütün bir halk vurdum duymaz davranıyor.

Facebook’larda çok kötü şeyler paylaşılıyor. Bizim gidecek başka bir ülkemiz mi var? Barış içinde kardeşçe yaşamak varken bu düşmanlık politikasına ne için kanıyoruz. Polisi, jandarması, halkı, katledilen hepimiz emekçiyiz, fakir insanlarız. Bu düşmanlık politikasına kanmayın” dedi.

Beytekin yargılanacağı hakaret davalarından ilkinin 17 Mayıs günü görülecek duruşması için başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere bir çok ilden Haber Sen üyesi PTT emekçisi, Marmaris Adliyesi’nde olacak ve Beytekin’in yalnız olmadığını dile getirecek.

Kaynak: Evrensel