Paris’te 3 Kürt kadın siyasetçinin zanlısı olarak tutuklanan Ömer Güney’in suikastten 19 gün önce, 18 Aralık 2012 tarihinde Ankara’ya geldiği ortaya çıktı. Güney’in, üç gün kaldığı Ankara’dan aynı yolla Paris’e döndüğü de uçuş kayıtlarına girdi.

Fevzi Kızılkoyun'un Hürriyet'teki haberine göre, Fransa’nın Interpol aracılığıyla bilgi paylaşmasının ardından Güney’in Türkiye’deki bağlantıları araştırılmaya başlandı. Bu iş için Ankara’da kurulan özel ekibin, 9 Ocak’ta Kürt kadın siyasetçiler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in suikast sonucu öldürülmesinin ardından tutuklanan zanlı Güney’in son olarak Aralık ayında Türkiye’ye giriş yaptığını belirledi.

ANKARA'DA 3 GÜN KALMIŞ

Buna göre Güney, suikastten 19 gün önce, 18 Aralık günü Paris’ten İstanbul aktarmalı olarak Ankara’ya gelerek burada 3 gün kalmış. Ankara’da kaldığı süre içinde hiçbir akrabasıyla görüşmeyen Güney’in kimlerle ilişki kurduğu, nerelerde kaldığı ise henüz bilinmiyor.

Habere göre özel ekip, Ankara’da oturan amcası Ahmet Güney’in de bilgisine başvurdu. Ahmet Güney’in polise, Ömer Güney’i en son çocukken gördüğünü, Ankara’ya gelip gittiğinden haberdar olmadığını, kimlerle görüşüp bağlantılarının olduğunu bilmediğini söylediği aktarıldı.

2012'DE TOPLAM ON KEZ TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPMIŞ

Ömer Güney, daha önce basına yansıyan bilgilere göre 2012 yılında toplam 10 kez Türkiye'ye giriş yapmış.  Ağustos ayında da Ankara'da 8 gün kaldığı ortaya çıkan Güney'in bu 8 gün içerisinde kimlerle görüştüğü ve nerede kaldığı da henüz bilinmemektedir.