HDP'nin İzmir'de dün sona eren Vicdan ve Adalet Nöbeti'nin yapıldığı ve "Özgürlüklerin Meydanı" olarak anılan Gündoğdu Meydanı ve Kordon Boyu, 6 gün boyunca polis ablukasına alındı.

Beş binden fazla üye ve yöneticisi ile 11 milletvekilinin tutuklu yargılandığı Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), "adalet" talebi ile startını Diyarbakır'da verdiği ve İstanbul, Van'ın ardından finalini İzmir'de gerçekleştirdiği Vicdan ve Adalet Nöbeti dün akşam sona erdi.

Abluka altında sona eren nöbeti son gün ziyaret eden CHP'li Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş'ın "Özgürlüklerin Meydanı" olarak tanımladığı ve özellikle sıcak yaz akşamlarında yurttaşların ziyaret odağı olan Gündoğdu Meydanı ile Kordon Boyu'nda, HDP'li vekillerin "adalet" talebi, toplumdan "tecrit" edilmiş olarak akıllarda kaldı.

Yıllardır özellikle yaz aylarına her akşam yüzlerce yurttaşın özgürce vakit geçirdiği meydan ve sahil boyunda, seçilmiş vekillerin "adalet" talebi, adeta kafesi andıran bu abluka fotoğraflarıyla tarih sayfalarındaki yerini aldı.

(Fotoğraf/Haber: Cihan Başakçıoğlu)