Bağcılar'da bugün 16 ilde düzenlenen operasyon kapsamında evine giren polisler tarafından infaz edilen Günay Özarslan'ın cenazesinin ailesine teslim edilmemesi nedeniyle Yeni Bosna’daki Adli Tıp önünde toplanan yurttaşlar ve avukatlar duruma tepki gösterdi. Polis 4 kişiyi gözaltına alındı.

Cenaze işlemleri devam ederken HDP Milletvekili Garo Paylan da Adli Tıp Kurumu'nun önüne geldi. Günay Özarslan'ın kardeşi Güneş Özarslan'a baş sağlığı dileyen Paylan yetkililerden bilgi aldı. Polisin sıkı güvenlik önlemi aldığı Adli Tıp Kurumu'nun önünde toplanan Halk Cepheliler "Gülay Özarslan ölümsüzdür", "Anaların öfkesi katilleri boğacak" sloganları attı.

Bu sırada anne Makbule Özarslan, "Faşistler, katiller, köpekler çocuğumun suçu neydi? Benin çocuğumu neden infaz ettiniz? Sıcak yatağında yatarken neden öldürdünüz? Suçunu bana söyleyin. Karşınızda tek kişiydi katiller" diye bağırarak gözyaşı döktü.

Halkın Hukuk Bürosu avukatları polisin iddia ettiğinin aksine olay yerinde hiçbir çatışma emaresinin bulunmadığını ve olayın açık bir infaz olduğunu, Özarslan'ın vücudundan 15 mermi çekirdeği çıkartıldığını söylemişti.

Bu arada polis Özarslan için Gazi Mahallesi’nde kurulan taziye çadırını dağıttı, gaz attı ve kitleye saldırdı. Saldırıya direnen halk barikatlar kurdu. Eylemciler polisin saldırısına molotof kokteyli ve taş ile karşılık verdi. Çatışmalar devam ederken Gazi Mahallesi’nden patlama sesleri de yükseldi.

Direniş ve girişimler devam edince polis geri adım attı ve Günay Özarslan'ın cenazesi ailesi tarafından saat 22.30 sıralarında Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.

Polis cenazenin Gazi Mahallesi’ne götürülmesi durumunda cenazeyi vermeyeceğini söylüyordu. Gerekçe olarak da Gazi Mahallesi’nde silahlı yürüyüş yapılabileceği öne sürülüyordu.

Cenaze daha sonra bir minibüse konularak Gazi Mahallesi'ne götürüldü. Caddeye barikat kuran kalabalık grup tarafından karşılanan cenaze sloganlar eşliğinde Cemevi'nin morguna konuldu.

Özarslan'ın cenazesi bugün burada yapılacak cenaze töreninden sonra toprağa verilecek.