Bodrum’un Gümüşlük Beldesi’nin Demokrat Partili Belediye Başkanı Mehmet Tire’yle ilgili olarak hakkında başlatılan bir soruşturma dolayısıyla Bodrum’lu aktivistler tarafından Gümüşlük postanesinden İçişleri Bakanlığına telgraf çekildi.

 

İddiaya göre 1996 yıllarında Mardin’in Dargeçit İlçesinde Jandarma Bölük Komutanı olarak görev yapan Mehmet Tire’nin sorumlu olduğu karakola getirilen 6 köylüden bir daha haber alınamamış, daha sonra köylülerden birinin cesedi bir kuyuya atılmış olarak bulunmuştu. Yine iddiaya göre; bu yapılanları hazmedemeyen ve bu durumu köylülere anlattığından kuşkulanılan bir uzman çavuş da karakolun kalorifer kazanında yakılarak öldürülmüştü.

 

Faili meçhullerin en yoğun yaşandığı dönemde gerçekleşen bu olayla ilgili o dönem hiçbir işlem yapılmadığı gibi dava açılmasına bile gerek görülmemişti.

 

Son dönemlerde geçmişe ilişkin yapılan soruşturmaların sonuç vermesi üzerine kayıp köylülerin yakınları ve uzman çavuşun eşi tarafından yapılan başvuruları dikkate alan Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesinin talimatıyla Dargeçit Savcılığı yeniden soruşturma başlatmış, zanlıların ve tanıkların ifadeleri alınmaya başlanmıştı.

 

Bu olayın en önemli sanığı konumunda olan albay emeklisi Gümüşlük Belediye Başkanı’nın halen görevde olmasının doğru olmadığını düşünen Bodrumlular geçen hafta Gümüşlük postanesinden Mehmet Tire’nin öncelikle açığa alınması ardından da görevden uzaklaştırılması talebiyle İçişleri bakanlığına telgraflar çekerek suç duyurusunda bulunmuşlardı.

 

Bugün de bu olayın takipçisi olduklarını göstermek adına telgraf çekme eylemlerini tekrarladılar.

 

Ayhan Ongun / Demokrat Haber Bodrum


Konuyla ilgili haberler: http://www.demokrathaber.net/haberleri/Mehmet%20Tire