Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Halonen ile Çankaya Köşkü’nde yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Gül, Şık’ın kitap taslağıyla ilgili soru üzerine, kitabın dijital ortamda silinmesinin Türkiye’nin görüntüsüne gölge düşüreceği kaygısını taşıdığını dile getirdi. Gül şöyle dedi:

“Türkiye’de insanlar istediğini yazabilirler, istediğini de söyleyebilirler. Benim aleyhimde yazılmış hatta organizeli olarak da yazılmış kitapların piyasalarda olduğunu biliyorsunuz. Sayın Başbakan’ın aleyhinde de yazılmış kitapların olduğunu biliyorsunuz.

Benim açımdan doğru olmadığı kanaatindeyim ama mahkemelerin, savcıların bizim bilmediğimiz başka bir bildikleri varsa bunun da bir an önce mahkeme süreci içinde ortaya çıkmasını isterim.

Gazeteciler takip edeceklerdir, düşündüklerini, gördüklerini her şeyi istedikleri gibi yazacaklardır. Bu ayrı bir meseledir. Ama bir insanın ‘gazeteciyim’ diye eğer başka bir suç işleme hakkı söz konusu değildir.

Herhangi bir şekilde kitap yasak etmenin bugünkü Türkiye’ye hiç yakışmadığını, bağlantısı başka bir şey ise onu da bir an önce açıklamalarını ve bir an önce ortaya çıkmasını isterim.

Daha da bir cümle söyleyeyim size belki biraz çarpıcı olacak. Bütün bunlar herhalde o gazeteciler ve bahsedilen kitaplar için en büyük PR çalışmaları olmuş oldu. Siyasi değerlendirme yapma durumları savcıların bazen olmuyor herhalde. Herhalde 10 bin satacak kitabı şimdi yüz binlerce sattıracaklar.”

Milliyet