Sultangazi'ye bağlı Gazi Mahallesi'nde "Terörle Mücadele Şubesi" polisleri tarafından çok sayıda eve baskın düzenlendi.

Helikopter ve özel tim destekli yapılan operasyon kapsamında gözaltılar olduğu bilidirildi.

Maltepe Gülsuyu mahallesinde ise operasyon timleri ve özel harekat tim ekipleri dün gece Haklar Derneğini bastı. Derneğin kapısını kıran timler, içerde saatlerce arama yaptı. Mahallenin Özel Timler ve çevik kuvvet ekipleri tarafından ablukaya alınmasına öfkelenen mahalle sakinleri ise ANF’ye, “ Çeteler vururken polis neredeydi ?” diyerek tepki gösterdiler.

HALK SAATLERCE ÇAMLIK KIRAATHANEDE REHİN TUTULDU

Maltepe Gülsuyunda çeteler tarafından vurularak öldürülen 20 yaşında ki Hasan Ferit Gedik için yapılmak istenilen yürüyüş polis ve özel Timlerin engelline takıldı. Mahallede adeta OHAL ilan eden polis ve özel harekat timlerin, yürüyüşün yapılacağı son duraktan ,heykel durağından kadar tüm mahalleyi TOMA, askeri akrep araçlarla ablukaya alması, darbe dönemini aratmadı. Çevik kuvvet ekiplerinin barikat kurduğu son durakta, Güvenlik Şube amirlerinin ise mahalle sakinlerinin evlerine dahi gitmelerine izin vermediği dikkatlerden kaçmadı. Halk saatlerce son durakta bulunan Çamlık Kıraathanesinin içinde rehin tutuldu.

GÜLSUYU'NDA 5 GÖZALTI


Haklar Derneğinin bulunduğu Heykel durağında ise hareketlilik vardı. Heykel durağına çıkmak isteyen Halk Cephesi üyeleri ile polis arasında çatışma çıktı. Polislerin ara sokaklara akrep araçlardan gaz fişekleri ateşlerken, halk cephesi üyeleri polislere taş ve şişlerle karşılık verdi. Kısa süren çatışma sonrası ise Halklar derneğinin bulunduğu Çiftlik sokağına yüzü maskeli ve uzun namlulu operasyon timleri ve özel harekat ekipleri girdi. Kapıları kırarak derneğe giren özel timler içerde saatlerce arama yaptı.

Çetecilerin halka ateş açtığı Gülsuyu Mahallesi'nde polis evlere operasyon düzenleyerek Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi 5 kişiyi gözaltına aldı.

Polisin operasyonu sonucu ESP Maltepe İlçe Başkanı Zelal Armutlu, ESP üyeleri Ekin Saygılı, Özlem Yiğit, Serkan Okatan ve Mustafa Kapar gözaltına alındı.

Gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.

Gözaltına alınanların İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldüğü öğrenildi. (ANF, ETHA)