Yavuz Bingöl'ün, "Erdoğan Berkin Elvan'ın annesini yuhalattı çünkü onun da ölmüş annesine küfredilmişti" şeklindeki açıklamasını Sami-Gülsüm Elvan çifti Ankara'ya giderken yolda öğrendi.

Yön Radyo'ya konuşan baba Sami Elvan, "Ne diyeyim, artık ne diyebilirim? Siz olsanız ne dersiniz? Halk diyor zaten diyeceğini... Biz Yavuz Bingöl'ü annesinden dolayı tanıdık. Alevi toplumunun ekmeğini yemiş birinin bu kadar nankörlük etmesi çok acı. Bu kadar vicdansızlık olmaz" şeklinde konuştu.

Berkin Elvan Twitter hesabından da anne Gülsüm Elvan'ın şu açıklaması yayınlandı:

“Ne hırsızlık ne arsızlık yaptın da bizi bastırmaya çalışıyorsun? O meydanda olsan sen de yuhalayacak mıydın? Ne ben, ne de ailem bizi yuhalatanın da yuhalayanın da annesini tanımayız, ismini bile bilmeyiz, ağzımızdan asla kötü söz söylemez, aklımızdan ve kalbimizden asla kötü düşünce geçirmeyiz.

Ancak biz seni dünyaya getiren o güzel kadını tanırız, ellerinden öper, önünde saygıyla eğilir ve olur da bir haddini bilmez ona dil uzatırsa bedenimizi siper ederiz. Sen yine de o onurlu ve güzel kadına laf etme şerefsizliğini gösteren bir alçak olursa, çık ve ilk konserinde beni; Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm'ü yuhalat. Gocunmam, yaralanmam, üzülmem. Derim ki Şahsenem bacı anamdır ona gelen bana gelsin.”

ŞAHSENEM BACI KİMDİR?

Gülsüm Elvan'ın bahsettiği Şahsenem Bacı, Yavuz Bingöl'ün annesi olan tanınmış bir halk ozanıdır. Muhalif ve coşkulu şarkılarıyla '80 öncesi toplumsal muhalefetin sesi olan bir isimdir.

Halk ozanı Şahsenem Bacı 1943 yılında Kars’ın Sarıkamış ilçesi Boyalı köyünde doğdu. Asıl adı Senem Akkaş’tır.

Erken yaşlarda bağlama öğrenmeye yöneldi. Şiire ilkokul yıllarında başladı.

Önceleri yurt sevgisi, sevda, gurbet, özlem gibi konuları işleyen Şahsenem Bacı daha sonra toplumsal sorunları da dile getirdi.

Küçük denecek yaşlarda evlenip İzmir’e yerleşti. Liseyi dışarıdan bitirdikten sonra Açık Öğretim Fakültesine kayıt yaptırdı. Öğretmen olan eşinin, şiir yazmasını, türkü söylemesini engellemek istemesinden dolayı bir süre sonra eşinden ayrıldı.

Akrabaları arasında Aşık Mustafa gibi Sarıkamış’ın birçok tanınmış aşığı bulunan Şahsenem Bacı, günümüz halk ozanlarından Aşık Veysel, Aşık Mahzuni, Hüdai gibi isimlerden etkilendi. Yaklaşık 1000 şiiri ve 150 türküsü bulunan Şahsenem Bacı, çeşitli aşık şölenlerine katıldı, 1975 yılındaki Hacı Bektaş şenliklerinde birincilik kazandı.

Bugüne dek 5 adet albüm hazırlayan Şahsenem Bacı, şiirlerinin bir bölümünü “Söz Nereye” (1990) adlı kitapta topladı. Sanatçı, Yavuz Bingöl'ün annesidir.

Şahsenem Bacı sol mitinglerde ve gecelerde yaptığı coşkulu konuşmalar ve söylediği şarkılarla tanınıyordu.

KARDEŞİ DE TEPKİ GÖSTERDİ

Yavuz Bingöl’ün kardeşi Oğuz Bingöl de Facebook hesabından şu ifadelerle tepki verdi:

"Berkin Elvan'ın annesini yuhalattı çünkü cumhurbaşkanımızın anasına küfrettiler "...

Ah anacım, güzel anacım, yiğit anacım bir gün gelip Alzehimer olduğuna, olan bitenin farkında olmayışına sevineceğim hiç aklıma gelmezdi.”

"SOYANA DA VUR"


Yavuz Bingöl’ün açıklamaları sonrası sosyal medyada büyük tepki tweetleri atılırken, annesi Şahsenem Bacı’nın polise seslenerek söylediği “Soyanlara Vur” türküsü paylaşıma sokuldu. 17 Aralık operasyonları sonrası yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla gündeme gelen hükümete verdiği destekle eleştirilen Bingöl’e annesinin seslendirdiği türkü üzerinden gönderme yapıldı. Yolsuzluk yapanların eleştirildiği türküde "rüşvet alır milyonları eritir" gibi sözlerin yer alması da dikkat çekti:



Yavuz Bingöl ne demişti:

Yavuz Bingöl, Erdoğan'ı savundu: Berkin'in annesini yuhalatması çok insani bir şey!

Yavuz Bingöl'den son açıklama:

Yavuz Bingöl faturayı Ahmet Hakan'a kesti