İnsan Hakları Derneği (İHD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP), İstanbul Tabip Odası, TOHAV, ÇHD ve Cumartesi Anneleri, 136 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışmak amacıyla Beşiktaş Kartal Heykeli önünde bir araya geldi.

Eylemde üzerinde Gülmen ve Özakça'nın resimlerinin bulunduğu ve “Yaşamı savunuyoruz” yazılı pankart açıldı.

‘HAK VE ÖZGÜRLÜKLER GERİYE GİTTİ’

İHD Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Mukaddes Şamiloğlu, Türkiye’de son bir yıl içerisinde hak ve özgürlüklerin tanımı açısından geriye gidişin yaşandığını ifade ederek, tüm demokratik hakların gasp edildiğini söyledi.

OHAL ile yaşanan mağduriyetlere değinen Şamiloğlu, “Bizler hak savunucuları; cesaret ve kararlılıkla, bu gidişata hayır diyoruz. Toplumun her kesiminden yükselen itirazlar ve tepkiler, demokratik hak ve özgürlüklerimizin umudu, kazanımların güvencesi olacak, olmaya devam edecektir” dedi.

GEÇ OLMADAN SESLERİNİ DUYUN’

Gülmen ve Özakça'nın açlık grevlerinin 136’ncı gününde olduğuna dikkat çeken Şamiloğlu, “İnsanlık onuru temelinde direnerek işlerini geri isteyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, bugün 136. güne vardıkları açlık grevi ile seslerini tutuklu bulundukları Sincan Hapishanesinden duyurmaya devam ediyorlar. Gelinen aşamada artık yaşamla ölüm arasındaki kritik sınırdalar ve açlık onları her gün biraz daha sakat kalmaya ya da ölüme yaklaştırmaktadır” diye konuştu.

Yetkililere seslenen Şamiloğlu, Gülmen ve Özakça’nın taleplerinin bir an önce karşılanması gerektiğini söyledi.

(Kaynak: Dihaber)