Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışmak amacı ile Sakarya Meydanı ve Yüksel Caddesi’nde eylem yapanlara müdahale eden polis, 9 yurttaşı darp ederek gözaltına aldı. 

Tutuldukları Sincan Cezaevi'nde açlık grevinin 140'ıncı gününde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışmak için Sakarya Meydan’ında basın açıklaması yapmak isteyen bir gruba polis müdahale etti.

dihaber'de yer alan habere göre, eylemcilerin kendileri ile getirdikleri ve üzerinde “Nuriye ve Semih yalnız değildir” “Gözaltılar serbest bırakılsın” “Nuriye Ve Semih için dayanışma” yazılı pankartı yırtan polisler, 6 kişiyi darp ederek gözaltına aldı. Eylemcilerin direnmesi üzerine müdahalesini sertleştiren polis, gözaltına alınan eylemcileri yerde tekmeledi. İsmi öğrenilmeyen 6 eylemci gözaltı aracına götürüldü. Polis çevrede destek verenleri de alandan uzaklaştırdı. 

YÜKSEL EYLEMİNDE DE GÖZALTI 

260 gündür hem ihraç edildikleri işlerine geri dönmek, hem de Gülmen ve Özakça’yla dayanışma için her gün Yüksel Cadde’sinde eylem yapan eylemcilere de polis müdahale etti.

Eylemde, Gülnaz Bozkurt, Deniz Anıl ve ismi öğrenilmeyen bir diğer eylemci gözaltına alındı. Böylece yapılan her iki farklı eylemde toplamda 9 kişi gözaltına alındı.