Açlık grevindeki eğitimcilerin itiraz dosyalarını OHAL Komisyonu öne alabilir.

Adalet Bakanlığı Avrupa Birliği Genel Müdür Yardımcısı Selami Turabi, "Gerekçesinin sunulması kaydıyla inceleme öne alabilir" dedi.

Adalet Bakanlığı Avrupa Birliği Genel Müdür Yardımcısı Selami Turabi, TRT Haber’in konuğu oldu. OHAL Komisyonuna ilişkin soruları yanıtlayan Turabi, Komisyon’dan ilk kararın 2 hafta içinde çıkabileceğini dile getirdi. İtiraz dosyalarının hangi sıra ile ele alınacağı sorusuna Turabi, “Böyle bir sıra ile ilgili hüküm yok. Komisyonun taktirindedir” dedi.

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre, Turabi, “Anayasa Mahkemesi aciliyet kesbeden dosyaları hayat, yaşam hakkı ile ilgili dosyaları, Fatih Hilmioğlu kararı gibi, hemen inceledi. OHAL Komisyonu ülkenin gündemini ilgilendiren önemli konularda dosyayı öne alabilme yetkisine sahip. Komisyonun takdirindedir. Komisyon gündemini belirleme yetkisi komisyon başkanına ait. Gerekçesinin sunulması kaydıyla öne alabilir” dedi.

‘212 GÜNLÜK AÇLIK GREVİ’

Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, OHAL Kanun Hükmünde Kararnameleri ile ihraç edilmelerinden sonra 212 gündür açlık grevinde. OHAL KHK’lerine itiraz ettikleri için Yüksel Caddesi’nde başlattıkları protesto ise 332 gündür devam ediyor.