Ankara'da açlık grevlerinin 76. gününde tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın avukatı Selçuk Kozağaçlı, iki eğitimcinin daha önce DHKP-C örgütüyle ilgili eylemlere katıldığını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya verdiği yanıtta, "Onaylanmamış bir iddianameye yönelik konuşmasının önemli bir suç olduğunu" söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu'nun, Gülmen ve Özakça hakkında yaptığı açıklamalara, avukatları Kozağaçlı'dan yanıt geldi.

Soylu, iki eğitimcinin ihraç edilmeden önce çok kere DHKP-C örgütü ile ilgili eylemlere katıldığını belirtmiş, "Biz çocuklarımızı terörist olarak eğitsinler diye okula göndermiyoruz" demişti.

Gülmen ve Özakça'nın avukatı Kozağaçlı, Soylu'nun müvekkillerine yönelik suçlamalarına tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı'nın ‘örgüt üyeliği' suçlamasını geri çeviren Kozağaçlı, DW Türkçe'ye yaptığı açıklamada "Soylu'nun henüz onaylanmamış bir iddianameye yönelik konuşmasının önemli bir suç olduğunu" savundu.

Kozağaçlı, 2012'de Gülmen hakkında örgüt üyeliği suçlamasıyla bir dava açıldığının doğru olduğunu ancak bu davadan beraat çıktığını ve kararın kesinleştiğini söyledi.
‘2012 yılından bu yana örgüt üyesi olduklarını biliyoruz' demenin mahkemenin beraat kararını tanımamak olduğunu söyleyen Kozağaçlı, Bakan'ın kendisini bu şekilde yargının yerine koyduğunu ifade etti.

‘TEHLİKELİ BİR DEZENFORMASYON'

Kozağaçlı, haklarında 20 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlanan Gülmen ve Özakça için, "Biz çocuklarımızı terörist olarak eğitsinler diye okula göndermiyoruz" diyen Soylu'nun suçlamalarına da "son derece tehlikeli bir dezenformasyon" yanıtını verdi.

Özakça için Ankara Cumhuriyet Savcısı'nın devam etmekte olan bir mütalaası olduğunu söyleyen Kozağaçlı, bu dosyada, Özakça'nın herhangi bir örgüt üyesi olmadığı ve beraat etmesi gerektiği yönünde bir savcılık görüşü olduğuna dikkat çekti.

Avukat Kozağaçlı, "Bu nedenle yargı kararları ve savcılık işlemlerini tanımayan bir bakan ile karşı karşıyayız" diye ekledi.

‘ENFEKSİYON RİSKİ SÜRÜYOR'

Gülmen ve Özakça ile son avukat görüşmesinin dün akşam yapıldığını söyleyen Kozağaçlı, cezaevinde kendilerine, su, tuz ve şekerin temin edildiğini söyledi.

Hijyen konusunda müvekkillerinin enfeksiyon riski taşıdığını tekrarlayan Kozağaçlı, Gülmen'in birden fazla kişiyle, Özakça'nın ise bir kişiyle birlikte kaldığını aktardı.

GÜLMEN VE ÖZAKÇA'NIN MESAJI

Gülmen ve Özakça'nın kendilerine destek vermek amacıyla düzenlenen protesto gösterilerinde yaralanan ve gözaltına alınan insanlara yönelik haberleri duyup çok üzüldüklerini belirten Kozağaçlı, öncelikle bu kişilere geçmiş olsun mesajlarını gönderdiklerini belirtti.

Eylemin yapıldığı yerde polis blokajı yüzünden esnafın dükkan kapatması nedeniyle de üzüntülü olduklarını belirten müvekkillerinin, herkese sevgilerini ilettiklerini söyledi.