İhraç edildikten sonra başlattıkları açlık grevinin 168'inci gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın avukatı Engin Gökoğlu, bugün itibariyle açlık grevine başladığını duyurdu.

Meslektaşı Ayşegül Çağatay ile Hukuk Bürosu'nda basın toplantısı düzenleyen Gökoğlu, şunları aktardı:

"Bugün bir karar aldık. Onların açlıklarına bende ortak olacağım. Bu günden itibaren onların fiilen direnişlerinin yanında olacağım. Bugün mahkeme heyeti ile görüşmek istedim. Nuriye ve Semih'in duruşma gününün yaklaşması sebebiyle tahliye taleplerimizi iletmek, bu meseleye dair görüşlerimizi bir kez daha paylaşmak istedik. Ama mahkeme heyetini yerinde bulamadık duruşmaları sebebiyle. Sadece hukuksal girişimler, dilekçeler ve başvurularla bu işin salt bir hukuk meselesi olmadığını bildiğimiz için bir eylem biçimiyle onların eylemiyle onların yanında olmaya karar verdim. Onların o günkü başlama heyecanını ben de hissediyorum. Onlarla beraber pek çok eylem ve etkinliğe katıldım. Şimdi onların direnişlerini kendi açlığımla savunacağım."

Sorunun çözümü için ulusal ve uluslararası alanda tüm hukuk yollarının denediklerini vurgulayan Gökoğlu, "Direnmenin en temel hak olduğunu bildiğim ve önerdiğim için Esra Özakça'nın yanında 30 günlük açlık grevine başlıyorum" diye duyurdu. (Kaynak: Dihaber)