10 Ekim'de IŞİD'ın canlı bomba saldırısı düzenlediği  Ankara Gar'ındaki patlamada hayatını kaybeden İsmail Kızılçay'ın abisi 57 Yaşında emekli Adem Kızılçay, işlerine geri dönebilme talebiyle açlık grevine başlayan ve ardından tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça başta olmak üzere tüm ihraç edilenler için İzmir’den Ankara’ya 'Adalet Yürüyüşü' başlattı.

İleri Haber'den Tuğba Özer'in haberine göre Kızılçay, yürüyüşünü Yüksel Caddesi’nde ya da Sincan Cezaevi’nde sonlandıracağını açıkladı.

Kızılçay elinde, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın fotoğrafının yer aldığı ve “İş ekmek özgürlük herkes için adalet” yazalı bir de döviz taşıyor.

Pazartesi günü İzmir’den yola çıkan Kızılçay, Ankara’ya 480 km’sinin kaldığını ve yürüyüşün yaklaşık 10 gün süreceğini tahmin ettiğini belirtti.

İstanbul’a başlatılan Adalet Yürüyüşü’nü genişletmeye yönelik bir yürüyüş başlattığını ifade eden Kızılçay şöyle konuştu:

“CHP ve diğer kurumların desteğiyle İstanbul’a 'Adalet Yürüyüşü' başlatıldı. Benimkisi bunu genişletmeye yönelik. Yani herkes kendi içsel mağarasından çıkıp sokaklara dökülsün içerikli aslında. Ankara’da Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde aylardır direnişte olan ve açlık grevine başlayan Nuriye ve Semih’e de bir destek yürüyüşü bu aynı zamanda. Yürüyüşümü Sincan Cezaevin’de ya da Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde noktalamayı düşünüyorum.”

Kızılçay, yürüyüşe iki kişi başladıklarını ancak diğer kişinin yakınının vefat ettiği için daha sonra kendisine katılacağını söyledi.

‘YÜRÜYÜŞÜM TÜM İHRAÇ EDİLENLER İÇİN’

Yürüyüşe başlarken kendisi için bir talebinin olmadığını söyleyen Kızılçay, “Ben ihraç edilmedim ama tüm ihraç edilen akademisyen, öğretmen, çalışan emekçi insanlarımız için aynı zamanda bu yürüyüş. Onlara da adıyorum ben. Onların ekmek banıp yediği, yollarda yürümeye devam ediyorum” diye konuştu.