KHK ile mesleklerinden ihraç edilmelerinin ardından oturma eylemine başlayan ve talepleri kabul edilmediği için açlık grevine başlayan tutuklu Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevleri 95. gününde.

Gülmen ve Özakça’nın tutuklulukları ve Esra Özakça ile Sultan Özakça’nın başlattıkları açlık grevleri ise 20 günü geride bırakmış durumda.

Açlık grevinin 95. günü nedeni ile Twitter’dan bir mesaj paylaşan Esra Özakça ile Sultan Özakça, Nuriye ve Semih'in açlık grevlerinin 95. gününde olduğunu hatırlatarak, “Nuriye ve Semih işe geri alınsın, tutuklulukları sona ersin” çağrısı yaptı.

Eğitimcilerin tutuklanmalarının ardından abluka altına alınan Yüksel Caddesi’nde düzenlenmek istenen basın açıklamalarına ise polisin müdahaleleri devam ediyor.

Konur Sokak’ta konuşan Veli Saçılık, "Artık kritik aşamayı çoktan geçmiş durumdalar. Biz hocalarımızın hayatı için Yüksel Caddesi’nde olmaya devam edeceğiz. Biz diyoruz ki yasa dışı olan iktidardır. Her türlü kanuna ve yasaya aykırı olarak bizi işten atmıştır. Biz işimize geri dönene kadar direneceğiz. İnsan Hakları Anıtı’nı esir alanlar ve İnsan Hakları Karakolu kuranlar mutlaka bir gün hesap verecek, hesap soracağız."