Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, işe dönme talebiyle 106 gündür açlık grevindeler. İki eğitimcinin sağlık durumu kötü. Son olarak Selçuk Kozağaçlı, Nuriye Gülmen ile yaptığı avukat görüşünü yarıda kesmek zorunda kaldıklarını belirterek “Nabzı çok düşük göğsünde sancı ve baskı var” açıklamasında bulundu.

23 Mayıs’tan bu yana tutuklulukları devam eden eğitimciler için Birleşmiş Milletler Adalet Bakanlığı’na “ortak acil çağrı” mektubu göndererek bir yanıt istese de bakanlıktan bu mektuba henüz bir yanıt yok.

Başbakan Binali Yıldırım geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki eğitimci için kendine mektup yazdığını belirterek “Ben de Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli’yi görevlendirdim. Arkadaşların aileleriyle buluştu görüştü. Eylemi sonlandırmalarını istedi. Burada olumlu bir yaklaşım göremedik” açıklamasında bulunmuştu.

Eğitimcilere ilişkin son bilgiyi ise avukat Selçuk Kozağaçlı paylaştı.

Nuriye Gülmen ile yaptıkları avukat görüşünü Gülmen’in sağlık durumu kötü olduğu için yarıda kesmek zorunda kaldıklarını belirten Kozağaçlı “Nabzı çok düşük göğsünde sancı ve baskı var” dedi.

Kozağaçlı “Sesimizi yükseltelim geç olmadan” çağrısında bulundu.