Birgül Ayman Güler’in 10 Aralık 2011 tarihinde CHP Genel Başkan Yardımcısı sıfatı ile katıldığı Hacıbektaş İlçesindeki Hacıbektaş Kültür Derneği tarafından düzenlenen aşure etkinliğine, Irak’tan bir şairin katılması nedeniyle katılmayıp ilçeyi terk ettiği ortaya çıktı.

Birgül Ayman Güler’in Irak’tan etkinliğe katılan Şair – parlamenter Fevzi Ekrem Terzi’nin katıldığı yer ismini ‘Irak’ değil, ‘Kuzey Irak’ yazması ve yine bu parlamenterin kendisinin isminin derneğe bildirildiği şekilde davetiyeye ( W ) harfi kullanılarak yazılmasını gerekçe göstererek PKK’lıların katıldığı etkinlik olarak niteleyip, Hacıbektaş İlçesine geldiği halde etkinliğe katılmadığı ortaya çıktı.

Konu hakkında bilgi alınan Dernek Yöneticilerinden Ali Kaim, olayı doğrulayarak; Birgül Ayman Güler’in yukarda anlatılan nedenlerden dolayı etkinliğin yapıldığı salonda PKK’lilerin bulunduğunu iddia ederek etkinlik alanına gelmeyip ilçeyi terk ettiğini bildirdi. Ali Kaim daha sonra Birgül Ayman Güler ile aralarında sert tartışmalar geçtiğini ve durumu CHP Genel Merkezine rapor ettiklerini söyledi.

Birgül Ayman Güler’in PKK’li ilan ettiği Fevzi Ekrem Terzi ise Türkmen olup Irak Parlamentosu’nda Türkmen Milletvekili olarak bulunuyor. (hubyarNET)