Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Hollanda’ya hareketinden önce gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İşte Gül’ün açıklamalarından satır başları:

TWITTER TARTIŞMALARI

Bu tür platformların tamamen kapatılması mümkün değil. Danışmanlarım twitter’la iletişime geçti. Onlardan da en üst seviyede cevaplar karşılıklar geldi. Bunlar Türkiye gibi gelişmiş önemli bir ülke için hoş olmayan durumlar oluyor. Kısa süre içerisinde giderilecek. Sayın Bakanları hepsi seçim kampanyasında oldukları için Ankara dışındalar. Telefonlar görüştüm. Onların burada bir temsilci olarak değil de bir avukat onların adına hareket edece bir kanal oluşmuş oldu. İfade özgürlüğü ile ilgili olmayan bazı haklı gerekçelerden bahsedildi. Bunlar twitter’ın merkezi tarafından anlayışla karşılanacaktır. Bu tip yasaklar en kısa sürede ortadan kalkacaktır.

DİNLEME İDDİALARI

Ortaya çıkan durum şunu gösteriyor bazı devlet görevlileri kanunların kendilerine verdiği yetkiyi aşıp kendi başlarına birçok dinlemeler yapmışlar. Bunların hepsi suç. Bunlarla ilgili işlemler de hukuk içinde delillendirilmeli ve kanunlar çerçevesinde cezalandırılmalı. Benimle ilgili ihtimal dışı diyemem. Ama bu konularla ilgili herhangi bir kaygım ya da korkum söz konusu değildir varsa böyle şeylerin ortaya çıkmasından. Benim böyle bir bilgim yok. Ama devlet ciddiyeti içinde her türlü tedbirler alınır. Eğer devlet görevlisi olarak kanunların verdiği istikamet bu dinlemeleri yapan insanlar kendi amaçları doğrultusunda bu tip dinlemeleri yapıp kanunsuz işler yaparlar da kimse ihtimal dışı olamaz. Böyle bir şey varsa benim bilgim dahilinde değil. Ama varsa böyle bir bilgim yok
Ama varsa herhangi bir korkum ya da kaygım yok.

İŞİD TEHTİDİ

Bazı ülkelerin ana vatanları dışında da toprakları vardır. Bunlar bazen adalar olur farklı kıtalarda olur. Bizim de ana vatan dışında tek toprağımız burasıdır. Ana vatan nasıl korunursa orası da aynı şekilde korunur.