Tüketiciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kamuran Akalın, yazılı açıklama yaparak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu'nun (BTK) tüketicilerin hatlarını kendi üzerlerine almalarına hak tanıyan kararını, GSM firmalarının görmezden geldiğini bildirdi.

Akalın, düzenlemenin 8. maddesinde 'Bu Usul ve Esaslar, BTK tarafından onaylandığı tarihte yürürlüğe girer' denilmesine rağmen, GSM operatörlerinin kendilerine özel duyuru beklemelerini trajikomik olarak değerlendirdi.

Akalın, "BTK'ya yapılan müracaatta bahsi geçen kurul kararının işletmecilere gönderilmiş olduğu bilgisi mevcuttur" dedi.

'OPERATÖRLERİN ABONE DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN ÜCRET ALMAMASI LAZIM, AMA ALIYORLAR'

"Kendilerine özel duyuru bekleyen GSM operatörleri, kendilerine gönderilmiş olmasına rağmen 26 Eylül'de alınan karar hala ellerine ulaşmadıysa sanırız 'yerim dar' diyerek işine geldiği gibi hareket etmektedir" diyen Kamuran Akalın, ayrıca aboneliğin güncelleştirilmesi işlemi için tüketiciden herhangi bir ödeme alınmaması gerekirken, GSM operatörlerinin, abone değişikliği için kendilerine müracaat eden tüketicilerden ücret talep ettiğini kaydetti.

'PARA TAHSİL EDİLENLER, PARALARINI GERİ ALMAK İÇİN BAŞVURABİLİR'

Akalın, "İsteyen tüketiciler 01.10.2013 tarihine kadar abone değişikliğini ücretsiz yapabilirler. Düzenlemenin kabulünden sonra abone değişikliği yapıp kendisinden para tahsil edilen tüketicilerimiz de paralarını geri almak için Hakem Heyetlerine başvurabilirler" dedi.