İstanbul Özel Yetkili 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki üçüncü duruşmada Grup Yorum üyesi Seçkin Aydoğan ile aynı davadan yargılanan Melis Ciddioğlu ve Cemre Baş için yine tahliye çıkmadı.
Avukatlarının üçüncü yargı paketi uyarınca yaptıkları tahliye talepleri reddedildi.
Duruşma öncesinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nin önüne kurdukları çadır ile arkadaşlarına destek veren Grup Yorum üyeleri, basın açıklaması yaptı.
Açıklamada aydın ve sanatçılara seslenen grup, "Birlikte mücadele etmezsek adaleti sağlayamayız" diyerek destek çağrısında bulundu. Açıklamanın ardından, Grup Yorum türkü söyledi.

"ÜÇÜNCÜ YARGI PAKETİ DE KAALE ALINMADI"

Aydoğan, dört aydır Adli Tıp Kurumu'ndan rapor bekledikleri için davada ilerleme sağlanamadığını söyledi.

Aydoğan'la ilgili davadaki tek delil, bir basın açıklamasında orada olduğunu gösteren fotoğraf. Aydoğan'ın avukatları, fotoğraftaki kişinin o olmadığını ileri sürerek Adli Tıp'tan kimlik tespiti talep etmişti. Mahkeme talebi kabul etti ancak rapor halen hazırlanmadı.

Baş da bugünkü savunmasında, yeni eğitim-öğretim yılında bir senedir ayrı kaldığı üniversitesine geri dönmek istediğini söyledi. Ayrıca, katılmakla suçlandığı basın açıklamaları ve eylemlerde "demokratik protesto hakkını kullandığını" söyledi.

Son olarak söz alan Ciddioğlu, "nereden geldiği belli olmayan bir fotoğraf yüzünden tutuklu olduğunu, Cemre gibi yeni eğitim-öğretim dönemine kayıt yaptırmak istediğini" ifade ederek tahliyesini talep etti.

Sanıkların avukatlarından Taylan Tanay, Aydoğan ve diğer sanıkların tutuklu olarak yargılanmalarını gerektirecek hiçbir gerekçenin olmadığını belirterek sanıkların tutukluluklarına son verilmesi gerektiğini açıkladı.

Tanay, bianet'e yaptığı açıklamada da "üçüncü yargı paketi uyarınca tahliye taleplerinin kabul edilmemesi için hiçbir gerekçe olmadığını, mahkemenin eski kanunda ısrar ettiğini" belirtti.

Mahkeme heyeti başkanı Ali Alçık, verdiği aranın ardından açıkladığı kararında Adli Tıp Kurumu raporunun beklenmesine ve tüm sanıklar için tutukluluğun devamına hükmetti.

SONRAKİ DURUŞMA 5 ARALIK'TA

Aydoğan, Ciddioğlu ve Baş 13 Aralık 2011'de Nurtepe'deki bir yürüyüşe katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alındı, 16 Aralık'ta tutuklandı.
"Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçlamasıyla Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 314/2. maddesi uyarınca "örgüt üyesi olmaktan" yargılanıyorlar.

Savcı Hüseyin Kaplan'ın hazırladığı iddianameye göre, Aydoğan ayrıca, Taksim meydanında yapılan "Yürüyüş çalışanları serbest bırakılsın" protestosuyla basın açıklamasına katıldığı ve "örgüt sloganı attığı" gerekçesiyle, 2911 Sayılı Toplantı ve Yürüyüş Kanunu'na Muhalefet ile Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 7/2. maddesindeki "örgüt propagandası" suçlamalarıyla yargılanıyor. (Bianet)